Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2022 18:05

Amerikaanse rechter eist dat Tether reserves bewijst

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/WindAwake

Tijdens een rechtszaak tussen de uitgever van de grootste stablecoin, Tether (USDT), en Amerikaanse crypto exchange Bitfinex heeft de rechter een bijzondere uitspraak gedaan. Rechter Katherine Polk Failla stelt namelijk dat Tether verplicht is om hun reserves publiekelijk bekend te maken. De reserves van Tether zijn al langer het onderwerp van hevige discussie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tether en hun reserves

Een stablecoin is een cryptocurrency waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere valuta. In het geval van Tether is dat uiteraard de Amerikaanse dollar. Om die koppeling te waarborgen heeft Tether idealiter een reserve die 1-op-1 bestaat uit dollars. De vraag is echter of dat ook echt zo is. Tether weigerde tot dusver hun reserves bekend te maken.

Rechter Failla van de rechtbank in New York keurde het verzoek van de aanklagers, Bitfinex dus, goed om alle financiële documenten van Tether over te dragen. Tether wilde dit uiteraard niet, maar de bezwaren van de stablecoin-uitgever zijn niet door de rechter geaccepteerd.

Overeenkomstig het bevel van de rechter zal Tether “grootboeken, balansen, winst- en verliesrekeningen, (…) zoals die betrekking hebben op de ondersteuning van USDT (financiële administratie RFP’s en cryptocommodity-transacties” moeten presenteren.

Daarnaast wordt Tether verplicht om alle gegevens over transacties of overdrachten van cryptocurrencies of andere stablecoins door henzelf te delen. Ook alle details over de rekeningen die zij aanhouden bij crypto-exchanges Bitfinex, Bittrex en Poloniex, zal Tether moeten aanleveren.

Rechter geeft Tether geen gelijk

De rechter gaf de volgende argumenten om Tether hiertoe te verplichten:

“Aanklagers leggen duidelijk uit waarom zij deze informatie nodig hebben: om de dekking van USDT met Amerikaanse dollars te beoordelen. […] De documenten die in de RFP’s voor transacties worden opgevraagd, lijken betrekking te hebben op een van de belangrijkste beweringen van de aanklagers: dat de B/T gedaagden zich bezighielden met cyptocommodity-transacties waarbij niet-gedekte USDT werden gebruikt, en dat die transacties ‘strategisch getimed waren om de markt op te blazen.’”

Of dit slecht nieuws is voor Tether moet uiteraard eerst blijken uit de documenten die zij verplicht moeten aanleveren. Toch is het wel op zijn minst bijzonder te noemen dat Tether erg graag de desbetreffende documenten verborgen had willen houden. Wordt vervolgd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie