Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2021 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2021 17:36

Amerikaanse SEC verwerpt motie van Ripple (XRP) bezitters na gewelddadige tweets

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse SEC verwerpt motie van Ripple (XRP) bezitters na gewelddadige tweets

Vorige maand werd bekend gemaakt dat advocaat John. E. deaton een “motie tot interventie” heeft ingediend bij de rechtbank van New York. Hij probeerde om namens Ripple (XRP) bezitters op te treden in de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. Dit wilde hij doen om zo de belangen van Ripple bezitters te beschermen. Ripple wordt beschuldigd van illegale verkoop van effecten met de XRP munt.

Inmiddels heeft de SEC gereageerd op deze motie van Deaton. De SEC vindt de motie verwerpelijk en vraagt de rechter dan ook de motie niet aan te nemen. Volgens de SEC kunnen Deaton en consorten niet optreden in de rechtbank als “vrienden van de rechtbank”, omdat zij te partijdig zijn. Daarnaast zouden de belangen van Deaton te veel overeenkomen met de belangen van Ripple zelf.

De SEC geeft nog een aantal redenen waarom ze tot dit oordeel gekomen zijn. Een van die redenen is het feit dat Deaton wordt beschuldigd van het aanvallen van de SEC en het gebruik van vulgaire taal jegens hen. Op verschillende momenten zou Deaton hebben verwezen naar gewelddadigheden richting de SEC in tweets. In tweets van Deaton daterend uit maart is te lezen dat hij geen goed woord over heeft voor het Amerikaanse gezagvoerend orgaan.

Deze feiten worden door de tegenpartij ontkend, ondanks dat deze tweets nog altijd te lezen zijn, en zij claimen zelfs dat Deaton wordt afgebeeld als een “losgeslagen complotdenker”. Ze noemen de uitspraken van Deaton satirisch en humoristisch. Het is duidelijk dat Deaton en Ripple bezitters geen genoegen nemen met deze afwijzing van de SEC op hun motie.

Deaton heeft inmiddels op twitter bekend gemaakt dat hij een opnieuw een reactie tegen het afkeuren van zijn eerder ingediende motie heeft ingediend.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie