Roy van Krieken Roy van Krieken
12/04/2024 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2024 15:33

Analisten zien een mogelijk knallend “altseason” aankomen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto radar: markt stijgt verder, meerdere altcoins geëxplodeerd

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Nu de bitcoin (BTC) koers en de BTC dominantie zijwaarts gaan, is er een grote kans dat er een knallend altseason aankomt volgens verschillende analisten. Hoe realistisch is deze voorspelling en wat kunnen crypto-investeerders verwachten?

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wanneer is het altseason?

Alle coins naast bitcoin worden beschouwd als “altcoins”, ofwel alternatieve coins. De bitcoin dominantie ratio (BTCD) meet het percentage van de marktkapitalisatie van bitcoin in relatie tot de gehele cryptomarkt. Snelle dalingen in BTCD kondigen een knallend altseason aan, volgens sommige analisten.

De BTCD is de afgelopen zes maanden redelijk stabiel gebleven binnen de weerstand. Nu ETH/BTC echter al bijna drie jaar lang een steunniveau op lange termijn bereikt, kijken traders enthousiast uit of dit het begin van een altseason zal markeren. Sinds half maart zijn de meeste altcoins bezig met een correctie na de climax en all-time high van bitcoin.

Op 11 april merkte trader en analist Rekt Capital op dat de marktkapitalisatie van altcoins “de enige constante is geweest”. Het heeft het niveau van $315 miljard al wekenlang consequent opnieuw getest als steun, voegde hij eraan toe.

Analisten zien een mogelijk altcoin season na de bitcoin halving

Analisten kijken nu met hernieuwde interesse naar de Bitcoin-marktdominantiegrafiek, die sinds september 2023 boven de 50% is gebleven en momenteel op 54,5% staat, volgens TradingView.

Analist Crypto Nova zei dat de verschuiving tussen stijgende en dalende Bitcoin-dominantie het moment is “dat altcoins echt beginnen te schitteren.” Dit is nog niet gebeurd, maar de “hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten met sterke opwaartse kaarsen zijn er niet meer,” zei ze. Ze voegt daaraan toe dat als de grafiek langere tijd zijwaarts gaat, dit het teken is voor de ommekeer.

Analist Kevin Svenson heeft ook een post op X (Twitter) geplaatst dat de marktkapitalisatie van de altcoins “gepositioneerd is voor een knallende bull run”.

“Mensen vergeten vaak dat na de bitcoin halving het narratief naar altcoins verschuift”, voegde hij toe aan zijn post.

De meeste altcoins zijn op dit moment horizontaal aan het traden, er zijn uitschieters wat verschilt per dag. De totale marktkapitalisatie van crypto blijft rond de $2.74 triljoen hangen. De bitcoin halving zal op 20 april plaatsvinden waarna er wellicht een knallend altseason zal uitbreken. Of dat echt zo gaat zijn zullen we snel genoeg te weten komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie