Roy van Krieken Roy van Krieken
07/11/2022 06:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 06:30

Bitcoin-dominantie op laagste punt in 4 jaar, komt er een altseason?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-dominantie op laagste punt in 4 jaar, komt er een altseason?

Foto: 24K-Production/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) liet de afgelopen week weer wat tekenen van leven zien. Toch lijkt de bitcoin dominantie, dat wil zeggen het marktaandeel van bitcoin ten opzichte van alle andere cryptocurrencies, alleen maar verder te dalen. Bitcoin doet het dus goed, maar de altcoin-markt doet het nog beter! Betekent dit dat er weer een altseason aan zit te komen?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin-dominantie zakt verder weg

Gisteren bereikte de bitcoin-dominantie een dieptepunt van 38,67%. Een dergelijk laag percentage is al zeker vier jaar niet meer gezien! De laatste keer dat de dominantie zo laag stond was op 10 juni in 2018. Toen was de dominantie van bitcoin een vergelijkbare 38,19%, dat blijkt uit data van CoinMarketCap.

De lage dominantie van de grootste cryptocurrency laat zien dat altcoins ten opzichte van BTC aan het inlopen zijn. Dat zagen we natuurlijk ook terug in de koersen van een aantal grote altcoins de laatste tijd. Zo steeg dogecoin (DOGE) naar aanleiding van het nieuws dat Elon Musk Twitter had overnemen gigantisch en ook Polygon (MATIC) maakte een behoorlijke stijging door nadat bekend werd dat het ging samenwerken met Meta.

Mogelijk signaal voor altseason

In het verleden werd een lage bitcoin-dominantie vaak gezien als een mogelijk signaal dat er een altseason aan zit te komen. Aan de hand van deze theorie zou men uiteraard kunnen stellen dat de deur openstaat voor een nieuw altseason. Echter, zo simpel is het natuurlijk ook weer niet. Het verleden is namelijk geen garantie voor de toekomst.

Veel hangt namelijk af van de huidige macro-economische situatie die nog altijd als een donkere wolk boven de crypto markt hangt. Hoewel het er nu, zelfs vergeleken met een paar weken geleden, eindelijk weer wat beter uit ziet, kan dit alles weer omdraaien op het moment dat bijvoorbeeld de Amerikaanse centrale bank met onverwachte maatregelen komt.

Desalniettemin is een lage bitcoin-dominantie een positief signaal voor de altcoin-markt. Wil dat automatisch zeggen dat er gegarandeerd een altseason van start gaat? Nee, daarvoor zijn we afhankelijk van teveel externe factoren. We zitten immers ook nog steeds midden in een hardnekkige bearmarkt

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie