Ivo Melchers Ivo Melchers
03/11/2022 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 15:02

Instagram laat gebruikers NFT´s minten en verkopen via Polygon

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Vladimir Kazakov

Polygon (MATIC), een layer-2 schaaloplossing op het Ethereum (ETH) netwerk, is een samenwerking met Meta aangegaan voor het creëren en het verkopen van non-fungible tokens (NFT’s). Dit maakte Polygon gisteravond bekend in een reeks aan tweets.

Meta, het moederbedrijf achter onder meer Facebook en Instagram, gaf in een blog aan wat ze van plan zijn met deze nieuwe samenwerking:

‘’Creators kunnen binnenkort hun eigen digitale verzamelobjecten maken op Instagram en deze verkopen aan hun fans, zowel op als buiten Instagram. Ze hebben een end-to-end toolkit van creatie (beginnend op de Polygon blockchain) en presentatie tot verkoop. Mensen kunnen hun favoriete creators steunen door hun verzamelobjecten rechtstreeks op Instagram te kopen.’’

Meta heeft aangegeven dat het deze nieuwe functie eerst gaat testen met een kleine groep creators in de Verenigde Staten en het hoopt binnenkort uit te kunnen breiden naar meer gebruikers en landen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s op Instagram en Facebook

Sinds eind september was het al mogelijk voor iedereen in de Verenigde Staten om een crypto-wallet te verbinden met zowel Facebook als Instagram en NFT”s op deze platformen te delen. In overige 100+ landen waar het toegestaan is konden mensen ook al NFT’s delen op Instagram. Meta heeft ook aangekondigd dat het de soorten digitale verzamelobjecten wat je kan delen op Instagram uit gaat breiden. Het wordt nu ook mogelijk om NFT’s in de vorm van een video te delen op het platform. Daarnaast gaat het nu de blockchain van Solana (SOL) en de Phantom wallet ondersteunen, naast de blockchains en wallets die al ondersteund werden.

Advertentie

Arweave voor opslag NFT’s

Arweave is een gedecentraliseerd opslag netwerk dat mensen die extra opslagruimte op de computer hebben verbindt met mensen die juist meer computeropslag nodig hebben. Op Twitter liet het Arweave Team weten dat Meta het netwerk gaat gebruiken voor de opslag van NFT’s op Instagram. Als gevolg van de samenwerking is de token, AR, met meer dan 60% gestegen in de afgelopen 24 uur. De koers is gestegen van $10,50 tot een piek van $16,60 en het is de hardste stijger volgens data van CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie