Ivo Melchers Ivo Melchers
03/11/2022 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 15:02

Instagram laat gebruikers NFT´s minten en verkopen via Polygon

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Vladimir Kazakov

Polygon (MATIC), een layer-2 schaaloplossing op het Ethereum (ETH) netwerk, is een samenwerking met Meta aangegaan voor het creëren en het verkopen van non-fungible tokens (NFT’s). Dit maakte Polygon gisteravond bekend in een reeks aan tweets.

Meta, het moederbedrijf achter onder meer Facebook en Instagram, gaf in een blog aan wat ze van plan zijn met deze nieuwe samenwerking:

‘’Creators kunnen binnenkort hun eigen digitale verzamelobjecten maken op Instagram en deze verkopen aan hun fans, zowel op als buiten Instagram. Ze hebben een end-to-end toolkit van creatie (beginnend op de Polygon blockchain) en presentatie tot verkoop. Mensen kunnen hun favoriete creators steunen door hun verzamelobjecten rechtstreeks op Instagram te kopen.’’

Meta heeft aangegeven dat het deze nieuwe functie eerst gaat testen met een kleine groep creators in de Verenigde Staten en het hoopt binnenkort uit te kunnen breiden naar meer gebruikers en landen.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT’s op Instagram en Facebook

Sinds eind september was het al mogelijk voor iedereen in de Verenigde Staten om een crypto-wallet te verbinden met zowel Facebook als Instagram en NFT”s op deze platformen te delen. In overige 100+ landen waar het toegestaan is konden mensen ook al NFT’s delen op Instagram. Meta heeft ook aangekondigd dat het de soorten digitale verzamelobjecten wat je kan delen op Instagram uit gaat breiden. Het wordt nu ook mogelijk om NFT’s in de vorm van een video te delen op het platform. Daarnaast gaat het nu de blockchain van Solana (SOL) en de Phantom wallet ondersteunen, naast de blockchains en wallets die al ondersteund werden.

Advertentie

Arweave voor opslag NFT’s

Arweave is een gedecentraliseerd opslag netwerk dat mensen die extra opslagruimte op de computer hebben verbindt met mensen die juist meer computeropslag nodig hebben. Op Twitter liet het Arweave Team weten dat Meta het netwerk gaat gebruiken voor de opslag van NFT’s op Instagram. Als gevolg van de samenwerking is de token, AR, met meer dan 60% gestegen in de afgelopen 24 uur. De koers is gestegen van $10,50 tot een piek van $16,60 en het is de hardste stijger volgens data van CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie