Erik Juffermans Erik Juffermans
30/09/2022 13:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2022 13:32

Gebruik crypto-wallet nu mogelijk op Facebook en Instagram

icon-nft
NFT nieuws

Meta heeft een uitbreiding van hun non fungible token (NFT) beleid aangekondigd. Vanaf vandaag is het mogelijk om op Facebook en Instagram een crypto wallet te verbinden. Iedereen kan nu NFT’s delen met zijn of haar sociale netwerk. Vooralsnog lijkt dit echter alleen mogelijk te zijn in de Verenigde Staten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meta

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, gaf eerder dit jaar al aan grote plannen te hebben met blockchain toepassingen op haar platformen. De maanden daarop voerde het bedrijf testen uit en maakte Meta het al mogelijk om NFT’s te delen. Dat bleek een groot succes, en nu is het dus ook mogelijk om een crypto wallet te verbinden. 

“We maken vandaag bekend dat iedereen in de Verenigde Staten nu op Facebook en Instagram hun wallets kan verbinden en NFT’s kan delen.” Aldus een verklaring van Meta.

Hoewel de update alleen geldt voor de Verenigde Staten komt er voor de overige landen ook een grote aanpassing. In de VS was het de afgelopen maanden al mogelijk, maar nu kunnen mensen in de overige 100+ landen waar het toegestaan is ook NFT’s delen op Instagram.

Het bedrijf van Mark Zuckerberg maakt al langer grote investeringen in blockchain en metaverse technologie. Deze uitbreiding is een significante uitbreiding van het NFT beleid van de social media gigant. Volgens Meta geeft dit gebruikers nog meer vrijheid en mogelijkheden om te hun werk gezien te laten worden.

“Bij Meta kijken we naar hoe artiesten onze platformen al gebruiken en vervolgens proberen we die ervaring te verbeteren. We proberen ze meer manieren te bieden om te verdienen aan hun werk en om NFT’s naar een groter publiek te brengen.” Aldus Meta.

Miljoenen nieuwe crypto gebruikers

Niet elke crypto wallet is te verbinden met Facebook en Instagram. Vooralsnog is er ondersteuning voor wallets op Ethereum (ETH), Polygon, en Flow Network. De update maakt het ook mogelijk om wallets te verbinden van Coinbase, Dapper en Metamask. De update zal blockchain technologie naar tientallen miljoenen gebruikers brengen.

CEO van Meta, Mark Zuckerberg is zelf niet onbekend met crypto en NFT’s. Enkele dagen geleden liet hij een honkbal kaartje van hemzelf uit 1992 als NFT veilen. De NFT bracht 11 ethereum op. Het fysieke kaartje werd ook geveild. De hoogste bieder bood 105,000 dollar voor het kaartje.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie