Kevin Schijven Kevin Schijven
16/03/2022 15:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2022 15:17

Instagram krijgt binnenkort NFT’s, zegt Meta CEO Mark Zuckerberg

icon-nft
NFT nieuws
Instagram gaat testen met NFT’s, Facebook volgt mogelijk snel

Foto: AngieYeoh / Shutterstock.com

Instagram, het populaire sociale mediaplatform voor foto’s en video’s, gaat binnenkort non-fungible tokens (NFT) ondersteunen. Dat onthult Meta CEO Mark Zuckerberg tijdens het South by Southwest (SXSW) festival in Austin, Texas.

“We werken eraan om op de korte termijn NFT’s naar Instagram te brengen,” aldus Zuckerberg. Wanneer dat precies zal zijn, blijft echter onbekend. Zuckerberg onthult ook niet wat deze NFT’s inhouden, maar het zal dan waarschijnlijk om een soort digitaal eigendomsbewijs gaan voor foto’s en video’s.

Zuckerberg meldt wel dat ondersteuning voor NFT’s op Instagram ergens in de komende maanden wordt toegevoegd. Hij voegt daaraantoe dat “hopelijk” daarna met Instagram zelf NFT’s gemaakt kunnen worden.

“Ik ben nog niet klaar om vandaag precies aan te kondigen wat dat gaat worden. Maar over de komende maanden zal je de mogelijkheid hebben een aantal van je NFT’s toe te voegen. Hopelijk in de loop van de tijd dingen binnen die omgeving kunnen genereren.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Facebook en de metaverse rage

Facebook, eigenaar van Instagram en WhatsApp, veranderde eind vorig jaar zijn bedrijfsnaam naar Meta. Het bedrijf wil hiermee inspelen op rage omtrent de metaverse. Dat pakt tot dusver niet goed uit voor het bedrijf dat de laatste maanden behoorlijk verlies leed. Dat gezegd hebbende, is de metaverse van Facebook ook nog niet beschikbaar en was dit waarschijnlijk een beslissing voor de lange termijn.

Facebook waagde zich overigens al eerder aan cryptocurrency. Het bedrijf was namelijk van plan een eigen stablecoin uit te brengen, genaamd “Libra.” Dat viel echter slecht in de smaak bij vrijwel alle toezichthouders waardoor het project nooit lanceerde. Ook een naamsverandering naar “Diem” was niet genoeg om het van de grond te krijgen.

De laatste tijd zien we de rage omtrent metaverse en NFT’s flink afzwakken. Desondanks zien we het aantal grote spelers omtrent deze nieuwe technologie alsmaar toenemen. Vandaag kondigde de grote bank HSBC aan dat het digitaal vastgoed heeft gekocht in The Sandbox (SAND).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie