Shane Kuijpers
18/03/2022 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2022 17:06

ApeCoin van Bored Ape Yacht Club stijgt met bijna 100%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ApeCoin van Bored Ape Yacht Club stijgt met bijna 100%

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Bored Ape Yacht Club’s nieuwe token, ApeCoin (APE), doet het goed op de tweede dag dat de cryptocurrency verhandelbaar is. Gisteren na de lancering stortte de koers behoorlijk in, maar vandaag is er een stijging van zo’n 90% te zien. Op moment van schrijven ligt de prijs van één APE net onder de $13. Ook staat ApeCoin momenteel op plek 35 van de CoinMarketCap ranglijst.

Alexandre Lores, van Quantum Economics, had lovende woorden over voor het BAYC en het ApeCoin project. Hij noemde de Bored Ape Yacht Club community sterk. Bovendien denkt Lores dat veel crypto handelaren hun focus verleggen van bijvoorbeeld dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) naar ApeCoin:

“De eersten (DOGE, SHIB, red.) maken zware verliezen en het lijkt voor veel handelaren duidelijk dat de Bored Apes nergens heen gaan. Ze zijn een statussymbool zoals een Rolex of een Lamborghini. Als je het gemaakt hebt, heb je een Ape.” 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bored Ape Yacht Club leden ontvangen gratis ApeCoin

Gisteren werd bekendgemaakt dat leden van de Bored Ape Yacht Club gratis ApeCoin kunnen ontvangen. Het gaat hier om mensen die een BAYC non-fungilbe token (NFT) in hun bezit hebben. Zij hebben 90 dagen de tijd om zo’n 10.000 tokens per NFT eigenaar te claimen. Bezitters van Mutant Ape NFT’s, wat mutaties van de originele Bored Apes zijn, kunnen iets meer dan 2.000 APE tokens claimen. Zo verdiende Nederlands YouTuber Kwebbelkop maar liefst $167.000 aan ApeCoin. In totaal is er 15% van het volledige ApeCoin aanbod te claimen door Bored Ape Yacht Club leden.

ApeCoin is sinds gisteren te verhandelen op grote crypto exchanges als Binance, FTX, KuCoin en Coinbase.  Dat zorgde voor een extreme stijging wat betreft BAYC handelsvolume. Gisteren was op NFT platform OpenSea te zien dat het volume over de afgelopen 24 uur met maar liefst 1.616% was gestegen. Ook het Mutant Ape Yacht Club handelsvolume steeg flink. Die ging namelijk met ruim 970% omhoog.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie