Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2022 16:05

Bored Ape Yacht Club leden krijgen gratis ApeCoin: “Dogecoin van NFT”

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape Yacht Club leden krijgen gratis ApeCoin: “Dogecoin van NFT”

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Leden van de exclusieve Bored Ape Yacht Club (BYAC), oftewel mensen die een Bored Ape non-fungible token (NFT) bezitten, ontvangen een nieuwe token, genaamd ApeCoin (APE).

BYAC leden kunnen via de bovenstaande link hun token claimen. Zij krijgen daar 90 dagen de tijd voor. 10.000 ApeCoins worden verdeeld onder de eigenaren van Bored Ape NFT’s.

Ook worden nog een miljard APE tokens verdeeld aan de volgende partijen: 62% gaat naar het fonds voor het project zelf en 14% gaat naar vroeger bijdragers. 9,75% gaat naar Yuga Labs, de ontwikkelaar van BYAC en 8% naar de oprichters van Yuga Labs. Ten slotte gaat 6,25% naar de Jane Goodall Foundation, een liefdadigheidsstichting voor chimpansees.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

“Dogecoin van NFT”

ApeCoin moet de native token worden voor alle toekomstige producten afkomstig van Yuga Labs. Zo wordt ApeCoin binnenkort gebruikt in het play-to-earn computerspel Benji Bananas van Animoca Brands. Yat Sui, medeoprichter van Animoca Brands en bestuurder van de ApeCoin decentralized autonomous organization (DAO) noemt ApeCoin de “Dogecoin van NFT, waarbij het nut en waarde wordt bepaald door de community.”

Meerdere grote cryptocurrency-exchanges als Binance, Huobi, ByBit, Gate.io, OKX, Voyager, Kraken, FTX, Gemini en KuCoin hebben al aangekondigd dat zij APE zullen noteren.

De lancering en notering gaat gepaard met een grote mate aan hype. Momenteel stijgen de transactiekosten hard op Ethereum (ETH) door het evenement. De airdrop zorgt er echter voor dat de prijs momenteel hard daalt.

De NFT’s van BYAC worden regelmatig voor enorme prijzen verkocht. De zogenaamde “floor” prijs van een Bored Ape NFT ligt momenteel tegen de $200.000 aan, maar de afgelopen maanden werden een aantal zelfs voor miljoenen per stuk verkocht. Ook bekende namen als Eminem en Memphis Depay kochten dit jaar een van deze verveelde apen.

Daarom ziet het ApeCoin project nu ook wat kritiek. “De rijken worden weer rijker,” zegt een Twitteraar. Ondertussen waarschuwt ApeCoin voor mogelijke oplichters die misbruik maken van de situatie. Yuga Labs had onlangs het andere populaire NFT project overgenomen van Larva Labs: CryptoPunks.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie