Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2022 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 17:11

Eminem koopt NFT voor half miljoen aan ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eminem koopt NFT voor half miljoen aan ethereum

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

De beroemde rapper Marshall Mathers, beter bekend als Eminem, is nu ook lid van de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC). De zanger kocht afgelopen week een Bored Ape non-fungible token, of NFT, voor maar liefst 123.45 ethereum (ETH), ter waarde van zo’n $462.000.

De Bored Ape Yacht Club is een collectie van 10.000 NFT’s op het Ethereum-netwerk. De collectie bestaat uit verveelde apen, die regelmatig voor honderdduizenden dollars per stuk verkopen en in sommige gevallen zelfs voor enkele miljoenen.

Eminem heeft, zoals gebruikelijk in dit wereldje, zijn nieuwe Bored Ape nu als zijn profielplaatje op Twitter ingesteld. Hij kocht deze NFT, die nu wordt bestempeld als de “EminApe,” van ‘GeeGazza,’ die het bijna niet kan geloven. GeeGazza zei namelijk al terug in november dat hij hoopt deze aap ooit door Eminem wordt gekocht. Geegazza vraagt voor de grap of hij de tekst in Eminem’s volgende single mag schrijven.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bored Apes & OpenSea

Eminem kocht de EminApe via OpenSea, inmiddels de meest populaire marktplaats voor NFT’s. Het is niet de eerste NFT die Eminem kocht, de rapper kocht afgelopen jaar al een stuk of 20 NFT’s onder de naam Shady Holdings.

Georgio Constantinou van Six, een platform voor digitale kunst met crypto, hielp Mathers bij het kopen van de NFT, meldt hij op Twitter. Eminem is een van de meest succesvolle muzikanten ooit met meer dan 220 miljoen verkochte platen en verkocht vorig jaar ook zijn eigen NFT’s.

De Bored Ape Yacht Club explodeerde afgelopen jaar en heeft een handelsvolume van meer dan een miljard bereikt. Dat droeg enorm bij aan de populariteit van OpenSea die zelfs een handelsvolume van meer dan $10 miljard heeft bereikt. Onlangs werden er echter minstens 15 Bored Ape NFT’s gestolen van OpenSea.

De Bored Ape Yacht Club wil overigens een eigen token lanceren volgend jaar en gaat samen met Universal Music Groep, het grootste muziekconcern ter wereld, met vier van deze apen een ‘Gorillaz’ achtige band oprichten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement