Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2022 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 17:11

Eminem koopt NFT voor half miljoen aan ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eminem koopt NFT voor half miljoen aan ethereum

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

De beroemde rapper Marshall Mathers, beter bekend als Eminem, is nu ook lid van de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC). De zanger kocht afgelopen week een Bored Ape non-fungible token, of NFT, voor maar liefst 123.45 ethereum (ETH), ter waarde van zo’n $462.000.

De Bored Ape Yacht Club is een collectie van 10.000 NFT’s op het Ethereum-netwerk. De collectie bestaat uit verveelde apen, die regelmatig voor honderdduizenden dollars per stuk verkopen en in sommige gevallen zelfs voor enkele miljoenen.

Eminem heeft, zoals gebruikelijk in dit wereldje, zijn nieuwe Bored Ape nu als zijn profielplaatje op Twitter ingesteld. Hij kocht deze NFT, die nu wordt bestempeld als de “EminApe,” van ‘GeeGazza,’ die het bijna niet kan geloven. GeeGazza zei namelijk al terug in november dat hij hoopt deze aap ooit door Eminem wordt gekocht. Geegazza vraagt voor de grap of hij de tekst in Eminem’s volgende single mag schrijven.

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bored Apes & OpenSea

Eminem kocht de EminApe via OpenSea, inmiddels de meest populaire marktplaats voor NFT’s. Het is niet de eerste NFT die Eminem kocht, de rapper kocht afgelopen jaar al een stuk of 20 NFT’s onder de naam Shady Holdings.

Georgio Constantinou van Six, een platform voor digitale kunst met crypto, hielp Mathers bij het kopen van de NFT, meldt hij op Twitter. Eminem is een van de meest succesvolle muzikanten ooit met meer dan 220 miljoen verkochte platen en verkocht vorig jaar ook zijn eigen NFT’s.

De Bored Ape Yacht Club explodeerde afgelopen jaar en heeft een handelsvolume van meer dan een miljard bereikt. Dat droeg enorm bij aan de populariteit van OpenSea die zelfs een handelsvolume van meer dan $10 miljard heeft bereikt. Onlangs werden er echter minstens 15 Bored Ape NFT’s gestolen van OpenSea.

De Bored Ape Yacht Club wil overigens een eigen token lanceren volgend jaar en gaat samen met Universal Music Groep, het grootste muziekconcern ter wereld, met vier van deze apen een ‘Gorillaz’ achtige band oprichten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie