Kevin Schijven Kevin Schijven
13/11/2021 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 16:10

Grootste muziekconcern ter wereld gaat ‘Gorillaz’ achtige band oprichten met ‘Bored Ape’ Ethereum NFT’s

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste_muziekconcern_ter_wereld_gaat_Gorillaz_achtige_band_oprichten_met_Bored_Ape_Ethereum_NFT

Universal Music Group, het grootste muziekconcern ter wereld, gaat met vier cartoon apen van de Bored Apes Yacht Club, een populair non-fungible token (NFT) project op Ethereum (ETH), een nieuwe band vormen, genaamd KINGSHIP

KINGSHIP is duidelijk geïnspireerd door Gorillaz, de bekende cartoon band bestaande uit vier fictieve personages. Gorillaz werd opgericht in 1998 door muzikanten Damon Albarn en Jamie Hewlett.

Universal Music Group, of UMG, is van plan om met KINGSHIP muziek te maken en virtuele optredens te houden in de zogenaamde metaverse. Daarnaast is het bedrijf van plan ook zelf NFT’s uit te geven omtrent de band.

UMG heeft maar liefst 32% van de muziekwereld in handen. Het bedrijf vormt samen met Sony Music Entertainment en Warner Music Group de “grote drie” en hebben samen een marktaandeel van maar liefst 68%. Veel bekende artiesten, waaronder Queen, Eminem, U2, Mariah Carey, Lady Gaga, Nirvana, Taylor Swift en Billie Eilish, zijn aangesloten bij de platenmaatschappij. Het bedrijf maakte in september 2021 beursgang.

De Bored Apes Yacht club bestaat uit 10.000 verschillende NFT’s, allemaal plaatjes van verveelde apen. Ze worden voor exorbitante prijzen verkocht op NFT marktplaatsen. Afgelopen maand werd voor meer dan $95 miljoen aan Bored Apes NFT’s verkocht voor een gemiddelde prijs van $170.000. Deze maand ligt dat nu al op $51 miljoen met een gemiddelde prijs van $183.000. Gisteren werd nog een Bored Ape voor $750.000 verkocht:

https://twitter.com/boredapebot/status/1459020126909575193

De vier NFT apen zijn van Jimmy “j1mmy” McNelis, die onlangs nog een aap verkocht voor $3,4 miljoen tijdens een veiling op Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld. Nicholas Adler, wordt de manager van de band. Hij is tevens manager van Snoop Dogg en hield onlangs een interview over het project:

De NFT markt explodeerde dit jaar en de laatste tijd zien we de hype weer toenemen. Coinbase CEO Brian Armstrong zei gisteren zelfs dat hij denkt dat NFT’s groter op zijn platform kunnen worden dan de handel in cryptocurrencies. De koersen van meerdere NFT projecten zijn vandaag dan ook een van de hardste stijgers op de markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement