Roy van Krieken Roy van Krieken
31/12/2021 20:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2021 20:34

15 Bored Ape NFT’s gestolen van OpenSea

icon-altcoins
Altcoin nieuws
15 Bored Ape NFT’s gestolen van OpenSea

Foto: Mery Core/Shutterstock

Onlangs werd bekend dat er zeker 15 Bored Ape non-fungible tokens (NFT) gestolen zijn van de grootste NFT marktplaats ter wereld, OpenSea. De marktplaats heeft sindsdien ede NFT collectie, met een marktwaarde van $2,2 miljoen, bevroren. De NFT’s in kwestie kunnen dus niet meer verhandeld worden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tood Kramer

Die diefstal werd opgemerkt en aangekaart door de oorspronkelijke eigenaar van de NFT’s, Todd Kramer. Volgens Kramer was het moment dat hij realiseerde dat zijn NFT’s verdwenen waren een van de ‘ergste nachten van zijn leven.’ De collectie bevat de inmiddels beroemde apen en mutanten.

Het is de eerste keer dat er een grote NFT collectie gestolen is. Het roept uiteraard ook vraagtekens op over de veiligheid van NFT’s op platformen zoals OpenSea. Ook het bevriezen van de gestolen NFT’s is voor veel leden van de crypto gemeenschap een hekel punt.

OpenSea

Het laat namelijk zien dat de NFT sector wellicht helemaal niet zo gedecentraliseerd is als velen denken. Er bestaat daarom veel kritiek op OpenSea voor de manier waarop zij zijn omgegaan met het incident.

Daarnaast heeft OpenSea nog vrijwel niets laten weten. Er is nog geen officiële update geweest en informatie over hoe de diefstal kon gebeuren blijft vooralsnog ook nog uit. OpenSea is verreweg het grootste NFT platform ter wereld met duizenden gebruikers en een torenhoog dagelijks handelsvolume. Veel van deze gebruikers zullen snakken naar duidelijkheid over het incident.

De eigenaar van de gestolen NFT collectie blijft in ieder geval hoopvol dat het incident met een sisser zal aflopen. Of dit inderdaad zal gebeuren is afhankelijk van een hoop dingen, veel van deze zaken vallen onder het takenpakket van OpenSea en tot dusver lijken zij niet al te veel actie te ondernemen. Uiteraard bestaat de kans ook dat Kramer simpelweg niet zorgvuldig genoeg geweest is met zijn NFT’s.

Voor NFT bezitters en OpenSea gebruikers is het in ieder geval wachten op meer duidelijkheid omtrent de miljoenendiefstal.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie