Kevin Schijven Kevin Schijven
11/10/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2021 06:08

Ethereum (ETH) NFT project Bored Ape Yacht Club wil begin volgend jaar eigen token lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) NFT project Bored Ape Yacht Club wil begin volgend jaar eigen token lanceren

Foto: leksiv/Shutterstock

Bored Ape Yacht Club, een zeer populair non-fungible token (NFT) project op Ethereum (ETH), is van plan om een eigen token uit te brengen. Dat kondigt het BYAC team aan via Twitter op 8 oktober:

Het Bored Apes team zegt dat het “stom eenvoudig” is om een ERC-20 token te lanceren; het kan namelijk in enkele minuten. Het is echter veel ingewikkelder om een wettelijke conforme token op een verantwoorde en duurzame manier te bouwen.

BYAC meldt dat het daarom samenwerkt met FenwickWest, een juridisch team dat veel grote blockchain projecten ondersteunt, alsmede met Horizen Labs, de ontwikkelaars van de horizen (ZEN) cryptocurrency. BYAC meldt dat het team momenteel lijkt naar een lancering in het eerste kwartaal van 2022:

Deze tokens worden dan wellicht via een zogenaamde airdrop weggegeven onder leden van de Bored Ape Yacht Club. Om lid te worden van deze club moet je echter zo’n extreem dure NFT van een JPEG van een aap kopen via de OpenSea marktplaats.

Deze Bored Apes worden momenteel voor z’n 33 tot 100 ETH per stuk verkocht, dat is maar liefst $120.000 tot bijna $400.000. Er zijn zelfs een paar Bored Apes voor meerdere miljoenen verkocht. Vorige maand werd een collectie van 101 Bored Apes via veilinghuis Sotheby’s voor zelfs $24 miljoen verkocht.

Verder waarschuwt het Bored Apes team dat dit soort nieuws helaas vaak oplichters aantrekt die wellicht misbruik willen maken door een nep token uit te brengen. BYAC meldt dat als de aankondiging niet direct gemaakt wordt via het officiële Twitterkanaal, het waarschijnlijk niet echt is.

Van de zomer was op Crypto Insiders te lezen dat het NFT project tonnen doneerde aan de Orangutan Outreach, een goed doel voor apen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie