Roy van Krieken Roy van Krieken
12/08/2021 06:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 06:13

NFT-project Bored Ape Yacht Club doneert tonnen aan Orangutan Outreach, een goed doel voor apen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT-project Bored Ape Yacht Club doneert tonnen aan Orangutan Outreach, een goed doel voor apen

Foto: Primakov/Shutterstock

Het non-fungible token (NFT) project genaamd Bored Ape Yacht Club groeit al een behoorlijk tijd enorm in populariteit. Het biedt, niet geheel onverwachts, collecties van NFT’s aan in de vorm van ‘verveelde’ apen. 

De eerste collectie werd op 23 april van dit jaar gelanceerd en op 1 mei waren alle NFT’s verkocht. Elke aap als NFT kostte zo’n $220 en in totaal werden er 10.000 van deze NFT’s verkocht. In totaal was de opbrengst dus $2,2 miljoen. 

Sindsdien heeft het project veel aandacht gekregen van de crypto gemeenschap. Doordat de interesse groeide, steeg de prijs van de inmiddels verkochte NFT’s ook drastisch. Inmiddels gaan de NFT’s over de toonbank voor minimaal 15 ETH, of $47.000.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Niet vies van geld doneren

Het project is bepaald niet bang om serieuze bedragen van hun opbrengst te schenken aan goede doelen. In de afgelopen maanden heeft Bored Ape Yacht Club al tonnen gedoneerd aan verschillende goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van dieren.

Een van die goede doelen was Orangutan Outreach waar het project in juni zo’n $524.000 aan doneerde. Andere goede doelen zijn Friends of Bonobos, wederom een goed doel dat zich inzet voor apen, en Wright-Way Rescue, wat huisdieren in nood redt.

Het is duidelijk waar de voorkeur van het bedrijf als het gaat om het kiezen van goede doelen naar uitgaat. 

Advertentie

Orangutan Outreach

Onlangs heeft Bored Ape Yacht Club opnieuw een serieuze som overgemaakt naar Orangutan Outreach. Dit keer gaat het om $208.000. Dat betekent dat het project al $850.000 heeft geschonken aan deze organisatie.

Orangutan Outreach is een organisatie die zich inzet voor orang oetans in Borneo en op Sumatra. Deze aap is een serieus bedreigde diersoort, dus dergelijke donaties zullen warm worden onthaald door de organisatie.

Het is leuk om te zien dat een NFT project dat onmiskenbaar de link met apen oproept zich ook daadwerkelijk inzet voor het welzijn van apen in de echte wereld. Dergelijke initiatieven kunnen uiteraard alleen maar worden aangemoedigd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie