Shane Kuijpers
12/03/2022 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2022 19:10

Bored Ape Yacht Club koopt CryptoPunks NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws

Yuga Labs, het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club, heeft de CryptoPunks NFT (non-fungible tokens) collectie overgenomen van ontwikkelaar Larva Labs. Dit maakte het bedrijf in een aankondiging bekend. Yuga Labs neemt tevens de Meebits collectie over, ook van Larva Labs.

Gisteren was er al de nodige speculatie over de overname en nu is de kogel dus door de kerk. Het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club neemt onder andere CryptoPunks over. Beide behoren tot de meest bekende en meest verkochte NFT collecties. Bored Ape Yacht Club is bovendien de meest waardevolle NFT collectie in de crypto wereld. CryptoPunks is de nummer 2 op deze lijst. Matt Hall en John Watkinson, de oprichters van Larva Labs, lieten het volgende optekenen:

“Yuga Labs zijn de vernieuwers van het moderne profielfoto-project, en de beste ter wereld in het runnen van deze projecten. Zij zijn de ideale stewards van de CrytoPunks en Meebits. In hun handen zijn we ervan overtuigd dat ze vitale, bloeiende projecten zullen blijven in het opkomende gedecentraliseerde web.”

Yuga Labs is van plan om de commerciële rechten van beide collecties over te dragen aan alle eigenaren van de NFT’s. Yuga Labs heeft dat eerder al gedaan bij de Bored Ape Yacht Club collectie. Hoeveel geld de aankopen hebben gekost is niet bekend.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Bored Ape Yacht Club donatie

Bored Ape Yacht Club kwam een aantal dagen geleden ook al in het nieuws. Toen werd bekend dat zij maar liefst $1 miljoen aan ethereum (ETH) hebben gedoneerd aan Oekraïne. BAYC is overigens zeker niet de enige die crypto heeft gedoneerd om Oekraïne te steunen, nadat het land ruim twee geleden is binnengevallen door Rusland. Zo is er bijvoorbeeld recentelijk een NFT van de Oekraïense vlag verkocht voor maar liefst $6,75 miljoen. De opbrengsten zijn naar het leger van Oekraïne gegaan. 

Advertentie

Duurste CryptoPunk ooit

CryptoPunks kwam vorige maand ook in het nieuws. Op Crypto Insiders was toen te lezen dat de duurste CryptoPunk ooit was verkocht. Het gaat om CryptoPunk #5822, welke voor 8.000 ETH van eigenaar is gewisseld. Die 8.000 ETH was op moment van verkoop een slordige $23,7 miljoen waard.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie