Shane Kuijpers
12/03/2022 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2022 19:10

Bored Ape Yacht Club koopt CryptoPunks NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws

Yuga Labs, het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club, heeft de CryptoPunks NFT (non-fungible tokens) collectie overgenomen van ontwikkelaar Larva Labs. Dit maakte het bedrijf in een aankondiging bekend. Yuga Labs neemt tevens de Meebits collectie over, ook van Larva Labs.

Gisteren was er al de nodige speculatie over de overname en nu is de kogel dus door de kerk. Het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club neemt onder andere CryptoPunks over. Beide behoren tot de meest bekende en meest verkochte NFT collecties. Bored Ape Yacht Club is bovendien de meest waardevolle NFT collectie in de crypto wereld. CryptoPunks is de nummer 2 op deze lijst. Matt Hall en John Watkinson, de oprichters van Larva Labs, lieten het volgende optekenen:

“Yuga Labs zijn de vernieuwers van het moderne profielfoto-project, en de beste ter wereld in het runnen van deze projecten. Zij zijn de ideale stewards van de CrytoPunks en Meebits. In hun handen zijn we ervan overtuigd dat ze vitale, bloeiende projecten zullen blijven in het opkomende gedecentraliseerde web.”

Yuga Labs is van plan om de commerciële rechten van beide collecties over te dragen aan alle eigenaren van de NFT’s. Yuga Labs heeft dat eerder al gedaan bij de Bored Ape Yacht Club collectie. Hoeveel geld de aankopen hebben gekost is niet bekend.

  • icon-nft
    NFT nieuws

Bored Ape Yacht Club donatie

Bored Ape Yacht Club kwam een aantal dagen geleden ook al in het nieuws. Toen werd bekend dat zij maar liefst $1 miljoen aan ethereum (ETH) hebben gedoneerd aan Oekraïne. BAYC is overigens zeker niet de enige die crypto heeft gedoneerd om Oekraïne te steunen, nadat het land ruim twee geleden is binnengevallen door Rusland. Zo is er bijvoorbeeld recentelijk een NFT van de Oekraïense vlag verkocht voor maar liefst $6,75 miljoen. De opbrengsten zijn naar het leger van Oekraïne gegaan. 

Advertentie

Duurste CryptoPunk ooit

CryptoPunks kwam vorige maand ook in het nieuws. Op Crypto Insiders was toen te lezen dat de duurste CryptoPunk ooit was verkocht. Het gaat om CryptoPunk #5822, welke voor 8.000 ETH van eigenaar is gewisseld. Die 8.000 ETH was op moment van verkoop een slordige $23,7 miljoen waard.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie