Kevin Schijven Kevin Schijven
10/03/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2022 07:04

Bored Ape Yacht Club doneert $1 miljoen aan ethereum aan Oekraïne

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bored Ape Yacht Club doneert $1 miljoen aan ethereum aan Oekraïne

Foto: mundissima / Shutterstock.com

De Bored Ape Yacht Club (BYAC), de inmiddels beroemde non-fungible token (NFT) collectie, heeft ook besloten om aan Oekraïne te doneren. Geïnspireerd door de recente donaties van de cryptocurrency community, heeft BYAC maar liefst $1 miljoen aan ethereum (ETH) gedoneerd. Dat meldt het Twitteraccount van BYAC op 9 maart:

BYAC deelt naast de aankondiging een link van Etherscan om aan te tonen dat het NFT-project inderdaad maar liefst 388.999 ETH heeft overgemaakt, ter waarde van zo’n $1,07 miljoen, aan Oekraïne.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoeveelheid crypto donaties naar $90 miljoen?

De invasie van Oekraïne door Rusland zorgt ervoor dat veel mensen momenteel doneren, waaronder de crypto gemeenschap. Volgens analysebedrijf SlowMist is al meer dan $69,8 miljoen aan crypto gedoneerd in de afgelopen paar weken. Volgens Merkle Science komt het totaal zelfs al op $90,5 miljoen uit. Bijna 40% van alle crypto donaties bestaat uit ether, dan volgt bitcoin (BTC) met ongeveer 28,5% van het totaal.

Om dit te vieren zou Oekraïne in eerste instantie een zogenaamde airdrop houden onder crypto donateurs. Dat werd enkele dagen later echter geannuleerd, maar Oekraïne is in plaats daarvan van plan NFT’s uit te geven. Vorige week werd al een NFT van de Oekraïense vlag voor $6,75 miljoen verkocht en ook drie grote Oekraïense nieuwszenders gaan NFT’s verkopen om geld in te zamelen.

BYAC is een van de populairste NFT-projecten in de wereld. De exclusiviteit en hoge waarde van deze verveelde apen NFT’s trekt zelfs veel beroemdheden aan. Zo kochten Eminem en Memphis Depay onlangs voor enorme bedragen een Bored Ape NFT. Universal Music Group wil met vier van deze digitale apen zelfs een Gorillaz-achtige band maken, genaamd KINGSHIP.

Echter blijkt uit recente data van Google Trends dat de interesse, oftewel het aantal zoekopdrachten, naar NFT de afgelopen weken sterk gekelderd is. Deze trend is ook te zien met verschillende zoekopdrachten omtrent BYAC.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie