Kevin Schijven Kevin Schijven
10/03/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2022 07:04

Bored Ape Yacht Club doneert $1 miljoen aan ethereum aan Oekraïne

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bored Ape Yacht Club doneert $1 miljoen aan ethereum aan Oekraïne

Foto: mundissima / Shutterstock.com

De Bored Ape Yacht Club (BYAC), de inmiddels beroemde non-fungible token (NFT) collectie, heeft ook besloten om aan Oekraïne te doneren. Geïnspireerd door de recente donaties van de cryptocurrency community, heeft BYAC maar liefst $1 miljoen aan ethereum (ETH) gedoneerd. Dat meldt het Twitteraccount van BYAC op 9 maart:

BYAC deelt naast de aankondiging een link van Etherscan om aan te tonen dat het NFT-project inderdaad maar liefst 388.999 ETH heeft overgemaakt, ter waarde van zo’n $1,07 miljoen, aan Oekraïne.

Waarom Ethereum ETF’s groter kunnen worden dan Bitcoin
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Hoeveelheid crypto donaties naar $90 miljoen?

De invasie van Oekraïne door Rusland zorgt ervoor dat veel mensen momenteel doneren, waaronder de crypto gemeenschap. Volgens analysebedrijf SlowMist is al meer dan $69,8 miljoen aan crypto gedoneerd in de afgelopen paar weken. Volgens Merkle Science komt het totaal zelfs al op $90,5 miljoen uit. Bijna 40% van alle crypto donaties bestaat uit ether, dan volgt bitcoin (BTC) met ongeveer 28,5% van het totaal.

Om dit te vieren zou Oekraïne in eerste instantie een zogenaamde airdrop houden onder crypto donateurs. Dat werd enkele dagen later echter geannuleerd, maar Oekraïne is in plaats daarvan van plan NFT’s uit te geven. Vorige week werd al een NFT van de Oekraïense vlag voor $6,75 miljoen verkocht en ook drie grote Oekraïense nieuwszenders gaan NFT’s verkopen om geld in te zamelen.

BYAC is een van de populairste NFT-projecten in de wereld. De exclusiviteit en hoge waarde van deze verveelde apen NFT’s trekt zelfs veel beroemdheden aan. Zo kochten Eminem en Memphis Depay onlangs voor enorme bedragen een Bored Ape NFT. Universal Music Group wil met vier van deze digitale apen zelfs een Gorillaz-achtige band maken, genaamd KINGSHIP.

Echter blijkt uit recente data van Google Trends dat de interesse, oftewel het aantal zoekopdrachten, naar NFT de afgelopen weken sterk gekelderd is. Deze trend is ook te zien met verschillende zoekopdrachten omtrent BYAC.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie