Shane Kuijpers
05/03/2022 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2022 10:45

NFT van vlag Oekraïne verkocht voor $6,75 miljoen

Nieuws
Oekraïne metaverse liefdadigheidsvoetbalwedstrijd

Foto: Alexey Fedorenko/Shutterstock

Een non-fungible token (NFT) van de vlag van Oekraïne is voor maar liefst $6,75 miljoen verkocht. De opbrengsten moeten het leger en de inwoners van Oekraïne helpen in hun strijd tegen de Russische invasie.

Nadat het Rusland van president Vladimir Poetin buurland Oekraïne binnen is gevallen, heeft het alle nieuwswebsites gedomineerd. Ook op Crypto Insiders werd er volop bericht in het crypto nieuws over de situatie en de invloed op, en rol van onder andere bitcoin (BTC). Nu is er een groep crypto activisten, die acteren onder de naam UkraineDAO, die Oekraïne en zijn inwoners graag wil helpen. Daarom heeft de DAO (decentrale autonome organisatie) een NFT van de Oekraïense vlag ter veiling aangeboden. Deze is ondertussen voor 2.258 ETH verkocht, wat op moment van verkoop gelijk stond aan zo’n $6,75 miljoen.

UkraineDAO is bedacht en opgericht door de in Engeland woonachtige Oekraïens activiste Alona Shevchenko. UkraineDAO kwam tot stand na een samenwerking met Nadezjda Tolokonnikova, lid van Pussy Riot, de bekende Russische feministen band. Die laatste had het volgende te zeggen over de NFT:

“Ik was persoonlijk voorstander van het gebruik van de Oekraïense vlag. Het gaat niet om een specifieke artiest of esthetiek, het is een puur gebaar van solidariteit.”

Waarom mogelijk méér Bitcoin miners de halving dit keer overleven

Crypto donaties aan Oekraïne

Crypto donaties aan Oekraïne zijn sinds het begin van de invasie sterk toegenomen. Zo was recent al op Crypto Insiders te lezen dat er na de eerste dag al miljoenen dollars aan bitcoin waren gedoneerd. Een aantal dagen geleden was zelfs te lezen dat er al ruim $50 miljoen aan crypto is gedoneerd. Oekraïne was eigenlijk van plan om de donaties te ‘airdroppen’ aan inwoners van het land, maar ziet hier nu toch van af. Er zou een nep cryptocurrency misbruik hebben willen maken van de situatie. In plaats daarvan wil men nu NFT’s gaan uitgeven. Hoe dit vorm moet gaan krijgen is echter nog niet bekend.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie