Kevin Schijven Kevin Schijven
03/03/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2022 17:15

Oekraïne annuleert crypto airdrop, maar gaat NFT’s uitgeven

icon-nft
NFT nieuws
Oekraïne annuleert crypto airdrop, maar gaat NFT’s uitgeven

Foto: Milan Sommer/Shutterstock

Terwijl de situatie in Oekraïne alsmaar verder escaleert, liepen de afgelopen dagen de donaties snel op, ook met cryptocurrencies. Gisteren was op Crypto Insiders te lezen over een zogeheten ‘airdrop’ die Oekraïne aankondigde voor crypto donateurs.

De aankondiging zorgde ervoor dat het aantal donaties met crypto als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en polkadot (DOT) snel steeg. Volgens gegevens van blockchain analysebedrijf SlowMist is inmiddels al zo’n $53,5 miljoen aan crypto gedoneerd aan Oekraïne.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Oekraïne annuleert crypto airdrop

Echter heeft Mykhailo Fedorov, de vicepremier van Oekraïne en minister van digitale transformatie, zojuist op Twitter aangekondigd dat de airdrop is geannuleerd:

“Na zorgvuldige afweging hebben we besloten om de airdrop te annuleren. Elke dag zijn er meer en meer mensen die Oekraïne willen helpen om de agressie terug te dringen. In plaats daarvan zullen we binnenkort NFT’s aankondigen om de Oekraïense strijdkrachten te ondersteunen. We hebben GEEN plannen om vervangbare tokens uit te geven.”

Nep cryptocurrency maakt misbruik van situatie

De aankondiging is geen grote verassing. Wat deze airdrop zou inhouden, en om welke tokens het zou gaan, was allemaal nog zeer onduidelijk. Eerder vandaag kwam ook al nieuws naar buiten over een token, genaamd World Peace Coin (WORLD).

Het werd snel duidelijk dat hier om een nep token ging waarvan oplichters zich voor deden alsof het met de airdrop van Oekraïne had te maken. Meerdere publicaties rapporteerden er zelfs over en het heeft wellicht geleid tot de aankondiging van de annulering.

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen over Justin Sun, CEO van TRON. Hij zette zich weer voor schut toen hij klaagde dat zijn donaties geen aandacht kregen en geen airdrop zouden ontvangen. Inmiddels heeft hij zijn tweet natuurlijk weer verwijderd.

Oekraïne gaat NFT’s uitdelen

Ondertussen klagen anderen dat Oekraïne een zogenaamde “rug pull” hiermee pleegt, al roepen de meesten dat met een knipoog. Oekraïne kiest er dus voor om wel non-fungible tokens (NFT) uit te geven aan donateurs. Verdere informatie hierover is echter nog onbekend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie