Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 07:04

Oekraïense media wil $1 miljoen ophalen met NFT verkoop

icon-nft
NFT nieuws
Oekraïense media wil $1 miljoen ophalen met NFT verkoop

Foto: Kraska/Shutterstock

Drie verschillende Oekraïense nieuwszenders gaan samenwerken met Vault, een platform voor non-fungible tokens (NFT). De drie publicaties willen geld ophalen om verslag te blijven doen van de oorlog, meldt het Britse Gazette op 7 maart.

Het gaat om de volgende drie Oekraïense mediakanalen: Ukrainska Pravda, Novoye Vremya en Hromadske. Zij werken samen met NFT platform Vault met het doel om $1 miljoen op te halen via de verkoop van NFT’s.

10.000 NFT’s worden gemaakt en verkocht voor $99,99 (€91,8) per stuk. De NFT’s zijn digitale sleutels die toegang geven tot exclusieve content van het “dappere team van journalisten, fotograven, en de redactie” van de publicaties. Dat is “inclusief foto’s en video’s, links naar verhalen, aanbevolen artikelen en een speciale wekelijkse e-mail voor supporters.”

De opbrengsten gaan naar de ondersteuning van de mediabedrijven alsmede naar de journalisten zelf. Sevgil Mysayeva, hoofdredacteur van Ukrainska Pravda, zegt dat in de eerste paar dagen van de invasie zijn publicatie “de op één na populairste website in Oekraïne was na Google.”

“Ongeveer acht miljoen mensen over de hele wereld lezen ons elke dag. Wij voelen onze verantwoordelijkheid om de wereld naar waarheid en tijdig te informeren over de huidige situatie in Oekraïne.”

Steun voor Oekraïne met crypto en NFT donaties

Onlangs werd al een NFT van de vlag van Oekraïne verkocht voor maar liefst 2.258 ether (ETH), ter waarde van $6,75 miljoen. Ondertussen ontvangt Oekraïne, waaronder de overheid alsmede meerdere organisaties, grote donaties met cryptocurrencies. Volgens analysebedrijf SlowMist heeft Oekraïne al meer dan $64,6 miljoen aan crypt donaties ontvangen.

Om dit te vieren wilde Oekraïne een zogenaamde airdrop houden voor crypto donateurs. Enkele dagen later werd dit echter toch geannuleerd. Wel is Oekraïne alsnog van plan om NFT’s uit te geven onder de donateurs. Er zijn hierover echter nog geen verdere details bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending NFT nieuws

Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak
Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak
Advertentie