Simon Bosch Simon Bosch
13/02/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 14:15

Duurste CryptoPunk NFT ooit verkocht voor €20,8 miljoen

icon-nft
NFT nieuws
Duurste CryptoPunk NFT ooit verkocht voor €20,8 miljoen

Foto: mundissima / Shutterstock.com

CryptoPunks zijn waarschijnlijk dé non-fungible tokens (NFT’s) voor verzamelaars, aangezien de verzameling avatars het eerste kunstproject als NFT is. Daardoor hebben ze een speciale plek in de cryptowereld. Veel gaan dus ook voor een flinke prijs over de virtuele toonbank, en nu heeft een van de exemplaren een nieuw record gezet.

Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting

Duurste CryptoPunk NFT ooit

CryptoPunk #5822 is verkocht voor 23,7 miljoen USD, het hoogste bedrag ooit voor een CryptoPunk. Dat weten we dankzij CryptoPunks Bot op Twitter. Nummer 5822 is één van de negen alien-avatars van het project van Larva Labs. In totaal zijn er 10.000 van de 8-bit grote avatars, hij is dus behoorlijk zeldzaam. Naast aliens en mensen zijn er ook apen, zombies en andere personages en wezens.

Hij is gekocht door de CEO van custom blockchainmaker Chain, Deepak Thapliyal. Hij geeft aan de NFT te hebben kunnen kopen door zijn ether-tokens uit te lenen via Compound. De NFT’s zijn veelal net zo uiteenlopend in prijs als in hun uiterlijk. Goedkoop is er momenteel geen één, de minst prijzige kun je op het moment van schrijven kopen voor 71 ETH (184.000 euro).

Advertentie

Niet helemaal de duurste, maar eigenlijk wel

Toch is het niet helemaal de duurste CryptoPunk die tot nu toe is verkocht. Althans, het is maar hoe je het bekijkt. Afgelopen december werd CryptoPunk #9998 verkocht voor maar liefst 532 miljoen dollar. Het was alleen niet een reguliere verkoop. Het betrof een ‘flash loan‘, die een koper in staat stelt om bijvoorbeeld schuld te herfinancieren of om geld toegankelijker te maken. Echter wordt zo’n lening weer erg snel terugbetaald, zelfs zo snel dat het geld weer terug is bij de vorige eigenaar vóórdat de transactie is voltooid. De NFT werd dus maar voor een extreem korte tijd verkocht, waarna hij weer is teruggekocht door de oorspronkelijke verkoper.

Ook is het niet de duurste NFT ooit, die titel is van NFT-kunstenaar Beeple. Het vorige record van de duurst verkochte CryptoPunk waar jullie redacteur van dienst zich bewust van is stond op 11,8 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
'Stem op Trump als je voor crypto bent' - Trump maakt opvallende draai
‘Stem op Trump als je voor crypto bent’ – Trump maakt opvallende draai
Bored Ape-maker gooit het roer om, ontslaat personeel
Bored Ape-maker gooit het roer om, ontslaat personeel
Advertentie