Ivo Melchers Ivo Melchers
14/04/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 16:00

Aptos stijgt hard door deze nieuwe tweet van Elon Musk

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Elon Musk is met zijn bijna 150 miljoen volgers in staat om veel invloed uit te oefenen op de koersen binnen de crypto markt. Meestal is het raak voor de door Musk begeerde meme-coin dogecoin (DOGE), maar dit keer is het aptos (APT) die de lucht in schoot door een tweet van de controversiële ondernemer.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aptos stijgt na deze tweet van Elon Musk

Musk staat voornamelijk bekend om zijn dubbelzinnige, meestal vage tweets die op de een of andere manier wel gelinkt zijn met dogecoin. De ondernemer heeft zelfs een rechtszaak aan zijn broek hangen doordat gedupeerde investeerders van mening zijn dat Musk een piramidespel opereerde om DOGE te promoten. De advocaten van Musk hebben echter een verzoek gedaan tot afwijzing, maar in het laatste nieuws dreigt Twitter betrokken te kunnen worden bij de zaak.

Dit keer wist zijn tweet de APT koers met 7% te laten stijgen naar een nieuw hoogtepunt van de afgelopen 30 dagen.

De tweet van de miljardair luidde simpelweg ‘’AI APT OTT!’’ wat aanvankelijk veel volgers in verwarring bracht. Voor degenen in de crypto wereld bleek het echter een duidelijke indicatie te zijn om in de APT-token te investeren. Binnen enkele minuten na de tweet steeg de waarde van $12,71 tot een hoogtepunt van $13,42. Investeerders namen echter ook gelijk de mogelijkheid om te profiteren van de plotselinge stijging, waardoor de koers niet lang kon genieten van deze stijging. De tweet werd ook snel weer verwijderd door Musk.

Op het moment van schrijven staat de koers weer nagenoeg op hetzelfde niveau als voor de tweet, namelijk op $12.89. Desondanks staat APT bijna 10% hoger dan 24 uur geleden en is het momenteel de nummer 7 qua hardste stijgers volgens data van CoinMarketCap.

Toen een Twitteraar vroeg waarom de tweet werd verwijderd, antwoordde Musk dat ‘’de AI al had ontdekt wat het betekende’’. De kans is zeer groot dat de APT in de tweet eigenlijk stond voor ‘advanced persistent threat’. In cybersecurity verwijst deze term naar een situatie waarin een niet-geautoriseerde gebruiker toegang krijgt tot een computersysteem en daarbinnen onopgemerkt blijft.

Advertentie

AI op Twitter

Op 18 maart liet Musk al weten dat het bedrijf ‘’de komende maanden’’ artificial intelligence (AI) zal gebruiken om manipulatie van de publieke opinie op het platform te detecteren en te markeren. Gisteren kon je dan ook lezen dat Musk bijna tien duizend grafische verwerkingseenheden (GPU’s) zou hebben gekocht voor gebruik van grootschalige AI-modellen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie