Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 16:00

Elon Musk wil AI naar Twitter brengen en koopt duizenden GPU’s

Nieuws
¿El nuevo CEO de Twitter también es fan de Dogecoin?

Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat Elon Musk, de CEO van tesla, SpaceX en Twitter, zich bij meer dan 2.600 tech-ondernemers had gevoegd om een brief op te stellen om de risico’s van de ontwikkeling van artificial intelligence (AI) voor de mensheid eens duidelijk op papier te zetten. De brief, gepubliceerd door het Future of Life Institute (FOLI), roept op tot een onmiddellijke pauze wat betreft het trainen van AI-systemen.

Desondanks zou Musk momenteel vooruitgang boeken met plannen om AI naar de sociale mediagigant te brengen.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’

AI project voor Twitter

Dit blijkt namelijk uit een recent rapport van Business Insider. Volgens twee anonieme bronnen die bekend zijn met Twitter, kocht de miljardair onlangs bijna tien duizend grafische verwerkingseenheden (GPU’s) voor gebruik op het platform.

Deze GPU’s worden veelal gebruikt voor grootschalige AI-modellen vanwege de enorme rekenkracht die de technologie vereist. Op 18 maart liet Musk in een tweet al weten dat het bedrijf ‘’in de komende maanden’’ AI zal gebruiken om manipulatie van de publieke opinie op het platform te detecteren en te markeren.

De anonieme bronnen laten echter wel weten dat het project zich nog in de kinderschoenen bevindt, maar de aankoop van bijna tien duizend GPU’s laat wel zien dat Musk er geen gras over laat groeien. Eén van de bronnen meldde dat het project werkt met een groot taalmodel. De definitieve rol van kunstmatige intelligentie bij Twitter is momenteel nog onduidelijk.

Twitter heeft onlangs ook nieuw talent aangetrokken met een uitgebreide achtergrond op het gebied van AI. Vorige maand voegden ingenieurs Igor Babuschkin en Manuel Kroiss zich namelijk bij het team van Musk. Babuschkin en Kroiss hadden eerder gewerkt met DeepMind, een AI-onderzoekstak van Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Advertentie

Coinbase CEO wil ontwikkeling AI doorzetten

In tegenstelling tot Musk, en andere namen als Apple mede-oprichter Steve Wozniak en Ripple mede-oprichter Chris Larsen, vindt Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, dat het een slecht idee is om de ontwikkeling van AI te pauzeren. Hij is van mening dat vooruitgang niet door angst gestopt moet worden en waarschuwt voor degenen die proberen de controle te centraliseren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie