Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 10:00

Dogecoin rechtszaak escaleert: Elon Musk’s Twitter nu in het vizier

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers weer in beweging na tweet van Elon Musk

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Ongeveer twee weken geleden kon je in het altcoin nieuws lezen dat de advocaten van Elon Musk een verzoek hadden gedaan tot afwijzing van de in juni ingediende aanklacht tegen de miljardair. Gedupeerde investeerders dienden deze aanklacht in omdat ze van mening zijn dat Musk een piramidespel opereerde om dogecoin (DOGE) te promoten. Het sociale mediabedrijf van Musk, Twitter, zal nu bovendien worden toegevoegd aan de rechtszaak als de eisers hun zin krijgen.

Worldcoin gaat grote cryptoverkoop houden, voorraad groeit tot 19%
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogecoin rechtszaak

Naast de advocaten van Musk zelf vroegen ook de advocaten van Tesla en de Dogecoin Foundation om de zaak tegen hen af te wijzen. De aanklacht was naast Musk ook gericht op Tesla en SpaceX. De gedupeerden noemen de verschijning van Musk in de Amerikaanse TV show Saturday Night Live in 2021 als voorbeeld voor het bewust beïnvloeden van de koers.

Hoewel Musk persoonlijk als beklaagde was genoemd, is Twitter zelf nog niet aangeklaagd. In oktober nam de succesvolle ondernemer het sociale mediabedrijf over en benoemde hij zichzelf tot CEO. Onlangs verving hij het logo van Twitter naar die van Dogecoin, waardoor de koers in enkele minuten met meer dan 30% de lucht in schoot. Enkele dagen later stortte de koers echter weer in nadat het originele Twitter-logo weer te zien was.

Evan Spencer, degene die de investeerders vertegenwoordigt in de rechtszaak, zei dat hij gelooft dat de logowijziging ervoor zou kunnen zorgen dat twitter ook in de zaak meegenomen kan worden.

Hij zei het volgende:

‘’Na het bekijken van de moties van gedaagden om te seponeren, hebben we meer vertrouwen dan ooit dat we in deze zaak zullen zegevieren. Onze oppositiebrief zal binnen 60 dagen worden ingediend. Nadat de rechtbank in ons voordeel heeft beslist, zullen we een motie indienen om Twitter toe te voegen als gedaagde.’’

Advertentie

Is de Dogecoin wallet van Elon Musk opgespoord?

Vorige week gingen er geruchten rond dat Musk een wallet bezit die ooit voor 24 miljard dollar aan DOGE bevatte. De aanklagers van de eerdergenoemde rechtszaak hebben namelijk als bewijs voor de voorbedachte raden van Musk het bestaan van de wallet ‘’DH5ya’’ aangeleverd, die ooit bestond uit 24 miljard dollar aan DOGE. Vanwege enkele connecties met Musk zijn de gedupeerde investeerders van mening dat dit de persoonlijke wallet is van Musk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie