Erik Juffermans Erik Juffermans
05/04/2023 10:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2023 10:56

Is deze mysterieuze Dogecoin wallet van $24 miljard van Elon Musk?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Is deze mysterieuze Dogecoin wallet van $24 miljard van Elon Musk?

Foto: Igor Faun/Shutterstock

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat maandag plots het Twitter logo werd veranderd in het Dogecoin (DOGE) logo. De crypto markt reageerde direct en de koers van DOGE steeg in korte tijd met meer dan 30 procent. Het is waarschijnlijk dat de CEO van Twitter, Elon Musk, achter de gebeurtenis zit. De Dogecoin hype is helemaal terug en er gaan geruchten rond dat Musk een wallet bezit die ooit 24 miljard dollar aan DOGE bevatte.

Controversiële Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Mysterieuze DOGE wallet

Hoe zit dit? Sinds juni 2022 loopt er een rechtszaak tegen Musk. Gedupeerde investeerders menen dat Musk bewust de prijs van DOGE heeft gemanipuleerd en investeerders heeft benadeeld. Hij zou dit onder andere hebben gedaan met zijn tweets over Dogecoin en zijn verschijning in de TV show Saturday Night Live.

De aanklagers hebben als bewijs voor de voorbedachte raden van Musk het bestaan van de wallet “DH5ya” aangeleverd. De Dogecoin wallet DH5ya bevatte ooit 24 miljard dollar aan DOGE, en als het aan de gedupeerde aanklagers ligt, is het de persoonlijke wallet van Elon Musk. 

De advocaten van Musk ontkennen deze theorie. Volgens hen is de wallet in beheer van het belegplatform Robinhood, een groot bezitter van Dogecoin. Op hun beurt heeft Robinhood dit noch ontkend noch bevestigd. Momenteel bevat de wallet maar 50 duizend DOGE. In mei 2021 was dit echter 24 miljard dollar aan Dogecoin.

Nog een grap van Elon Musk?

De claim van de aanklagers over de wallet komt echter niet uit de lucht vallen. Er zijn namelijk een aantal aparte toevalligheden die een connectie met Musk vormen. Zo maakte de wallet ooit een transactie van 28,061971 DOGE. Laat de geboortedag van Elon Musk nou net 28 juni 1971 zijn. Verder waren er zes transacties met 69 munten, en twee met 420 munten. Zoals de kenners zullen weten zijn dit beide bekende meme-getallen en daar is Musk gevoelig voor.

Ook bevatte een transactie 80085 coins, een oude grap dat omgedraaid op een rekenmachine lijkt op het woord ‘Boobs’. Volgens de aanklagers zijn dit allemaal voorbeelden van Musk’s flauwe vorm van humor, en kan het niet anders dat Musk hier achter zit. De advocaten van Musk vinden de aanklacht te vaag om serieus te nemen en hebben de rechter verzocht om een volledige afwijzing van de zaak. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie