Simon Bosch Simon Bosch
17/06/2022 08:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 08:45

Dogecoin Rechtszaak: Elon Musk, Tesla en SpaceX Aangeklaagd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin rechtszaak: Elon Musk reageert op beschuldigingen

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Tesla-baas Elon Musk staat behoorlijk bekend als een fan van cryptocurrencies, en dan met name Dogecoin (DOGE). Je zou ‘berucht’ een betere term kunnen vinden. Met name memecoins heeft hij flink gehyped. Er is kennelijk een groep investeerders die dit niet kon waarderen. Elon Musk, Tesla én SpaceX zijn namelijk aangeklaagd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Elon de dogecoin fraudeur

Bloomberg schrijft dat Keith Johnson uit de Verenigde Staten de topman en de twee bedrijven heeft aangeklaagd omdat hij met Dogecoin fraude zou hebben gepleegd. Hij zou Dogecoin hebben aangeprijst als een ‘legitieme investering’, terwijl het dit in werkelijkheid niet was en is. Elon Musk zou dus van Dogecoin Ponzifraude hebben gemaakt. De rechtszaak lijkt andere memecoins die Musk via de vele raadseltjes op Twitter aanprees links te laten liggen.

Johnson stelt zichzelf representatief voor Dogecoin-investeerders die sinds april van 2019 geld hebben verloren in de token. Hij wil dat de rechtszaak class action-status krijgt, wat betekent dat consumenten betrokken kunnen zijn.

Verder wil hij bereiken dat Musk en de twee bedrijven in totaal 258 miljard Amerikaanse dollar aan schadevergoedingen betaalt, dat de topman Dogecoin niet meer mag promoten en dat handelen in Dogecoin onder de gokwet in de VS en New York gaat vallen. Dogecoin is sinds zijn all-time high in zo’n 92% gedaald tot ongeveer 5 dollarcent.

Advertentie

Goede grap of foute boel?

Er zijn twee kanten aan deze situatie. Aan de ene kant is het best terecht dat Elon hiermee op zijn vingers getikt wordt. Hij promoot dingen waarvan hij dondersgoed weet dat ze in werkelijkheid niets voorstellen. De Tesla-topman is ongelofelijk populair op Twitter, je zou het bijna een soort religie kunnen noemen. Hij zou dus heel voorzichtig moeten zijn met wat hij wel en wat hij niet zegt, omdat hij mensen echt kan beïnvloeden.

Aan de andere kant is dit een goed voorbeeld van het absurde Amerikaanse rechtssysteem, waar iedereen onder de zon aangeklaagd kan worden omdat hij of zij iemand iets te hard tegen de schenen heeft geschopt. Het ligt voor de hand dat als iets officieel is begonnen als een grap vrij duidelijk geen betrouwbare investering is. Iedereen die zijn zuurverdiende geld in iets stopt dat er puur en alleen is om geld op te verdienen zou dat uit zichzelf wel moeten begrijpen. Dat heeft weinig te maken met wat een beroemdheid wel of niet doet. Elon, Tesla en SpaceX hebben nog niet gereageerd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie