Rico Engelbarts
20/05/2020 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2020 16:05

Argentijnse voetbalbond komt met eigen cryptocurrency

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Argentijnse voetbalbond komt met eigen cryptocurrency

Argentinië heeft een groeiende interesse in cryptocurrencies, daarnaast zijn ze natuurlijk ook helemaal weg van voetbal. Een paar dagen geleden kondigde de Argentijnse voetbalbond aan dat het een eigen cryptocurrency gaat gebruiken voor hun virtuele voetbalcompetitie.
De nieuwe coin zal AFA Virtual Coin (AFAVC) gaan heten en is bedoeld ter uitbreiding van de e-sports sector binnen de voetbalbond. Naar eigen zeggen zien ze de toekomst van de coin als investering in de ontwikkeling van het e-sports platform, wat in de toekomst weer bij zal dragen aan de verdere financiering van offline projecten. De coin maakt momenteel gebruik van de Ethereum (ETH) blockchain, en is daarmee een ERC20-token. Het is de bedoeling dat de coin in de eerste instantie voor $1 op de markt zal komen. Argentijnse voetbalfans kunnen momenteel al tokens kopen met hun creditcard, handmatige bankoverschrijvingen en bitcoin (BTC) en ethereum. De AFA is van plan om de geldstroom te gebruiken om de stadions op te knappen, de trainingen en de ontwikkeling van spelers te onderhouden.
Alles wijst uit naar een klassieke initial coin offering (ICO) die we in 2017 veel zagen. De AFA gaf wel aan dat de coin naast financiering weinig nut zal hebben. Ze geven aan dat de coin slechts bedoeld is om bepaalde ‘diensten’ te faciliteren op het e-sports platform, wat voor diensten dit zijn wordt verder niet toegelicht. Er is dus maar weinig informatie bekend over de coin en de bond wilde ook geen informatie geven wanneer interviewers een aanvraag deden. Volgens de officiële FAQ die ze hebben kan je de coin verhandelen op exchanges of het geld bewaren in je wallet. In een bericht van de AFA gaven ze aan dat je met deze crypto anonieme betalingen kan doen, wereldwijd de munt kan ontvangen en de token binnenkort genoteerd wordt op de grootste exchanges.
In 2019 ontving de AFA als eerste een e-sports licentie, het toernooi had net als de fantasy league een pre-season. Het evenement werd populair en had meer dan 2.000 aanmeldingen in het laatste toernooi. Momenteel groeit voetbal uit tot een populaire sport in de cryptocurrency sector. Zo heeft Socios.com een platform gebouwd om fans bij elkaar te brengen middels een blockchain. De grote club FC Barcelona gebruikt ook cryptocurrencies om gebruikers betalingen te laten doen

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie