Kevin Schijven Kevin Schijven
26/06/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2021 06:04

Beeple lanceert Ethereum NFT platform voor ‘iconische momenten’ samen met deze enorme bedrijven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Beeple lanceert Ethereum NFT platform voor iconische momenten samen met deze enorme bedrijven

Mike Winklemann, beter bekend als de digitale kunstenaar ‘Beeple,’ lanceert in samenwerking met enkele enorme bedrijven een nieuwe non-fungible token (NFT) platform:

Het nieuwe platform, genaamd WENEW gaat “iconische momenten” uit de sport-, kunst- en mediawerelden vereeuwigen op de blockchain van Ethereum (ETH) als NFT’s. NFT’s zijn cryptocurrencies waarvan elke token uniek is en daarom kan dienen als een soort eigendomsbewijs. Klik hier om te lezen wat NFT’s precies zijn.

“We vereeuwigen de meest ingrijpende momenten van de cultuur op de blockchain en koppelen beroemde iconen en hun prestaties voor altijd aan de verzamelaars die ze het meest bewonderen. Momenten in de WENEW-collectie zijn zorgvuldig samengesteld met een scherp oog voor hun betekenis en impact op wereldwijde schaal.”

Aldus een beschrijving op de nieuwe website. Het platform is gelanceerd in samenwerking met enkele grote bedrijven als TIME, Endeavor, IMG, Universal Music Group, Warner Music Group, OpenEarth Foundation en Wimbledon. Sommige NFT’s zullen direct verkocht worden terwijl voor anderen een veiling wordt gehouden.

De allereerste NFT’s die op het platform verkocht worden bestaan uit een serie van iconische moment van de Britse tennisspeler Andy Murray en zijn winst op Wimbledon 2013. Van het winnende moment wordt maar 1 NFT geveild, maar de winnaar wint ook een potje tennis met Murray van 30 minuten. De veiling begint op 2 juli.

“Dit is een andere use-case voor NFT’s die volledig los staat van digitale kunst. Zoals ik vaak in interviews heb gezegd, is deze technologie UITERST breed en flexibel en staan we pas aan het absolute begin.”

Aldus Beeple, die in maart een NFT verkocht van een kunstwerk voor maar liefst $69,3 miljoen via het veilinghuis van Christie’s. Binnenkort veilt Sir Tim Berners-Lee een NFT van de oorspronkelijke World Wide Web broncode via veilinghuis Sotheby’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie