Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
25/06/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2023 18:30

Bekend crypto netwerk krijgt integratie met ChatGPT

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Radiopresentator klaagt ChatGPT aan na valse beschuldiging

Foto: Tada Images/Shutterstock

Er is weer een nieuwe ChatGPT integratie in de crypto wereld. Dit keer gaat het om het Hedera (HBAR) netwerk dat het nieuws naar buiten bracht dat stelt dat je een ChatGPT plugin kunt creëren dat met het netwerk kan communiceren.

Met de integratie worden zowel de krachten van decentralisatie als kunstmatige intelligentie (AI) benut. De invoering van ChatGPT op het Hedera-platform heeft als doel de gebruikerservaring aanzienlijk te verbeteren. Voorbeelden van mogelijkheden zijn dat gebruikers de ChatGPT integratie kunnen gebruiken om eenvoudiger account balansen te bekijken en op een efficiëntere manier te beheren. Daarnaast biedt de integratie ook mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe soorten gedecentraliseerde applicaties. 

Ed Marquez, een ontwikkelaar op het Hedera netwerk, heeft instructies gepubliceerd voor de plugin. De plugin gebruikt de mirror node Rest API om balansgegevens op te halen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

ChatGPT en crypto

De hype omtrent AI trekt ook door naar de cryptocurrencies. Niet alleen stegen veel AI gerelateerde crypto projecten in prijs, ook veel crypto projecten voegde ChatGPT integraties toe. 

Een ander opmerkelijk voorbeeld is de exchange ByBit dat ToolsGPT aankondigde. Deze AI-gedreven tool stelt handelaren in staat om toekomstige crypto prijstrends te analyseren door gebruik te maken van historische data en technische indicatoren. De tool fungeert als een geavanceerde gids voor handelaren van elk ervaringsniveau, waardoor ze strategischer en geïnformeerde investeringsbeslissingen kunnen nemen.

Daarnaast lanceerde het Solana (SOL) netwerk zijn tool die ook de gebruikerservaring beoogde te verbeteren. De tool vereenvoudigt processen zoals het verhandelen van tokens, het kopen van non-fungible tokens (NFT’s) en het gebruik maken van gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties.

Advertisement

Prijsontwikkelingen HBAR

De algehele crypto markt maakte de afgelopen week een indrukwekkende week door. Terwijl Bitcoin (BTC) boven de $30.000 steeg zag HBAR een prijsstijging van bijna 3% in de afgelopen 24 uur. De prijs piekte zelfs enkele minuten op $0,057. Op het moment van schrijven staat de prijs op $0,0525.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement