Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
25/06/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2023 18:30

Bekend crypto netwerk krijgt integratie met ChatGPT

Nieuws
Radiopresentator klaagt ChatGPT aan na valse beschuldiging

Foto: Tada Images/Shutterstock

Er is weer een nieuwe ChatGPT integratie in de crypto wereld. Dit keer gaat het om het Hedera (HBAR) netwerk dat het nieuws naar buiten bracht dat stelt dat je een ChatGPT plugin kunt creëren dat met het netwerk kan communiceren.

Met de integratie worden zowel de krachten van decentralisatie als kunstmatige intelligentie (AI) benut. De invoering van ChatGPT op het Hedera-platform heeft als doel de gebruikerservaring aanzienlijk te verbeteren. Voorbeelden van mogelijkheden zijn dat gebruikers de ChatGPT integratie kunnen gebruiken om eenvoudiger account balansen te bekijken en op een efficiëntere manier te beheren. Daarnaast biedt de integratie ook mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe soorten gedecentraliseerde applicaties. 

Ed Marquez, een ontwikkelaar op het Hedera netwerk, heeft instructies gepubliceerd voor de plugin. De plugin gebruikt de mirror node Rest API om balansgegevens op te halen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

ChatGPT en crypto

De hype omtrent AI trekt ook door naar de cryptocurrencies. Niet alleen stegen veel AI gerelateerde crypto projecten in prijs, ook veel crypto projecten voegde ChatGPT integraties toe. 

Een ander opmerkelijk voorbeeld is de exchange ByBit dat ToolsGPT aankondigde. Deze AI-gedreven tool stelt handelaren in staat om toekomstige crypto prijstrends te analyseren door gebruik te maken van historische data en technische indicatoren. De tool fungeert als een geavanceerde gids voor handelaren van elk ervaringsniveau, waardoor ze strategischer en geïnformeerde investeringsbeslissingen kunnen nemen.

Daarnaast lanceerde het Solana (SOL) netwerk zijn tool die ook de gebruikerservaring beoogde te verbeteren. De tool vereenvoudigt processen zoals het verhandelen van tokens, het kopen van non-fungible tokens (NFT’s) en het gebruik maken van gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties.

Advertentie

Prijsontwikkelingen HBAR

De algehele crypto markt maakte de afgelopen week een indrukwekkende week door. Terwijl Bitcoin (BTC) boven de $30.000 steeg zag HBAR een prijsstijging van bijna 3% in de afgelopen 24 uur. De prijs piekte zelfs enkele minuten op $0,057. Op het moment van schrijven staat de prijs op $0,0525.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie