Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/05/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 15:30

Solana speelt in op AI en integreert ChatGPT

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

De Solana Foundation kondigde gisteren aan dat het Solana (SOL) netwerk nu een ChatGPT plugin heeft. Met deze artificial intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, tool moet het Solana netwerk eenvoudiger te gebruiken zijn waardoor het crypto netwerk toegankelijk wordt voor een grotere groep gebruikers. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

ChatGPT integratie verhoogt gebruiksgemak

De open-source code is te vinden op Github. De plug-in kan gebruikers helpen in alledaagse activiteiten op de blockchain van Solana zoals het verhandelen van tokens, kopen van non-fungible tokens (NFT’s) en gebruik maken van decentralized finance (DeFi) applicaties. Dit soort processen kunnen voor nieuwkomers overweldigend zijn. De AI kan hen gedurende het proces helpen. Anatoly Yakovenko, CEO en mede-oprichter van Solana Labs, benadrukte dat AI de Solana blockchain bruikbaarder en begrijpelijker zou maken. De Oekraïner voegde er het volgende aan toe: 

“Elke ontwikkelaar die consumentgerichte apps bouwt, zou moeten nadenken over hoe hun app gebruikt zal worden via een AI-model”

Advertentie

Solana zet fors in op AI

Solana beperkt zich niet alleen tot de ChatGPT-plugin en is hard bezig om andere AI-innovaties aan het project toe te voegen. Het netwerk heeft het subsidieprogramma voor AI-projecten op de blockchain verhoogd, waarbij het totale bedrag van $1 miljoen naar $10 miljoen is gestegen. Met deze verhoging heeft het programma al 50 aanvragen ontvangen. Daarnaast hebben ze een accelerator programma van drie maanden opgezet voor universiteitsstudenten, waarvan honderden aanmeldingen zijn binnengekomen. Ook hier ligt de focus op blockchain en AI, en dit heeft al geleid tot de ontwikkeling van een tastbaar resultaat, namelijk de “ask Solana U” chatbot.

Dogecoin houders vieren vandaag DOGE Day – dit kun je verwachten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

AI ontwikkelingen gaan snel

Het was slechts enkele maanden geleden dat ChatGPT bekend werd bij het grote publiek. In slechts twee maanden tijd bereikte dit AI-project 100 miljoen gebruikers. Naast AI-taalmodellen zoals ChatGPT zijn er ook opkomende modellen zoals DALL·E en Midjourney, die op basis van tekstuele input foto-realistische afbeeldingen, kunstwerken en zelfs video’s kunnen genereren. De ontwikkelingen omtrent AI gaan in een rap tempto en dit zorgt voor zowel opwinding als grote zorgen over de impact.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie