betalingsnetwerk_ripplenet_heeft_al_meer_dan_200_klanten

Betalingsnetwerk RippleNet heeft al meer dan 200 klanten

0

Cryptocurrency en blockchain-bedrijf Ripple heeft aangekondigd dat 13 nieuwe financiële instituties zich aangemeld hebben voor het betalingsnetwerk RippleNet. RippleNet heeft nu meer dan 200 klanten.

De nieuwe klanten zijn Euro Exim Bank, SendFriend, JNFX, FTCS, Ahli Bank of Kuwait, Transpaygo, BFC Bahrain, ConnectPay, GMT, WorldCom Finance, Olympia Trust Company, Pontual/USEND en Rendimento.

Vijf van hen; JNFX, SendFriend, Transpaygo, FTCS en Euro Exim Bank hebben aangekondigd de cryptocurrency XRP te gaan gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zegt in het persbericht:

In 2018 traden bijna 100 financiële instellingen toe tot RippleNet en ondertussen ondertekenen we twee – soms drie nieuwe klanten per week. We zagen vorig jaar ook een toename van 350 procent aan klanten die live betalingen stuurden, en we zien nu steeds meer klanten de overstap maken en gebruik maken van XRP voor on-demand liquiditeit.

Uiteindelijk is ons doel om ervoor te zorgen dat onze klanten overal ter wereld uitstekende en efficiënte ervaringen met grensoverschrijdende betalingen aan hun klanten kunnen bieden.

In een interview met CNBC legt Garlinghouse uit dat Ripple het gevecht probeert aan te gaan met het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) netwerk. SWIFT is een gestandaardiseerd netwerk voor financiële transacties wereldwijd en wordt gebruikt door de meeste financiële instituties (meer dan 11.000). Het netwerk verwerkt zo’n $2 biljoen aan transacties per dag.

De gemiddelde Swift-transactie duurt drie dagen, maar in werkelijkheid drie werkdagen. Je neemt een fiat volatiliteitsrisico terwijl de markten in het weekend gesloten zijn.

Aldus Garlinghouse. Ripple hoopt een deel van deze markt over te kunnen nemen door snellere en efficiëntere transacties te bieden. Eind vorige maand kondigde Ripple en de National Bank of Kuwait (KNB) aan een nieuwe dienst te hebben gelanceerd voor internationale betalingen waarbij gebruikt gemaakt wordt van XRP.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws