Rico Engelbarts
28/12/2018 12:49 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2018 12:49

National Bank of Kuwait en Ripple (XRP) lanceren snelle en veilige internationale betalingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
national_bank_of_kuwait_en_ripple_XRP_lanceren_snelle_en_veilige_internationale_betalingen

De National Bank of Kuwait (NBK) heeft een dienst gelanceerd voor internationale betalingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de blockchain van Ripple (XRP), dit volgens een officieel bericht van de NBK.
De dienst met de naam NBK Direct Remit van de grootste financiële instelling van Koeweit is bedoeld om snel en veilig internationale betalingen te verwerken.
Dimitrios Kokosioulis, vervangend CEO van de werkgroep Operations and Technology, beweert dat de op blockchain gebaseerde dienst ervoor zal zorgen dat geldtransacties secondewerk worden en dat deze op ieder moment van de dag mogelijk zijn.
De nieuwe dienst zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Jordanië, maar zal naar verwachting op korte termijn worden uitgerold naar andere landen. De NBK is werkzaam in Genève, Londen, China, Parijs, New York, Singapore, Libanon, Egypte, Bahrein, Saoedi-Arabië, Irak, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië.
De NBK zal voor transacties binnen haar eigen banknetwerk transactiekosten rekenen van ongeveer $3,29 per transactie. Voor transacties naar andere banken zullen deze kosten $16,47 bedragen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement