Timo Bult Timo Bult
31/07/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2019 15:05

Binance CEO Changpeng Zhao verwacht gezonder altseizoen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Voor de altcoin-bezitters onder ons zijn het mindere tijden. Bitcoin (BTC) heeft het merendeel van de cryptocurrency-markt in handen en de altcoins blijven maar waarde verliezen tegen BTC. De CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao (CZ), verwacht echter dat er een altseizoen komt. En als deze er inderdaad komt dan zal dit er heel ander uit gaan zien, aldus Zhao.
Begin 2019 maakte bitcoin net iets meer dan 50% van de totale marktkapitalisatie uit. In de eerste zes maanden steeg de bitcoin dominantie echter sterk. Met een waarde van op dit moment 64% is het duidelijk dat het meeste geld nu in bitcoin zit.
Echter gaat daar op een zeker moment verandering in komen, althans als we CZ mogen geloven. Naast het feit dat hij een nieuw altseizoen verwacht, verwacht hij ook dat het er heel anders uit zal gaan zien. In een tweet laat hij weten:

Het verschil tussen de #altszn 2017 en de volgende is dat de volgende niet alleen om whitepapers draait. Projecten in het volgende #altszn zullen producten en gebruikers hebben.

Het zijn nog steeds risicovolle investeringen, maar de industrie is nu veel gezonder.


Het vorige altcoin-seizoen bestond voornamelijk uit crypto-projecten die op basis van whitepapers investeringen op probeerden te halen. In veel gevallen haalden zij middels Initial Coin Offerings (ICO’s) miljoenen op zonder een werkend product te hebben. En tot slot van rekening verdwenen een hoop projecten vlak na hun ICO’s van de radar.
CZ verwacht dat het er deze keer heel ander uit gaat zien. Nu de sector veel verder ontwikkeld is ten opzichte van 2017 zullen de meeste projecten naast een whitepaper ook daadwerkelijk producten en gebruikers hebben.
Hou jij de bitcoin (BTC) koers in de gaten? Lees hier wat onze analist, Crypto Insider David, in zijn analyse van maandag schetst.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie