Simon Bosch Simon Bosch
11/03/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 11:30

Binance en Coinbase stoppen met USDC-conversies

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance y Coinbase detienen las conversiones a USDC

De afgelopen tijd kwamen verschillende stablecoins in de problemen na regulaties. Helaas heeft USDC geen vrijstelling van problematische situaties. Vanmorgen heeft USDC de koppeling met de Amerikaanse dollar verloren. Binance en Coinbase hebben daarom het omzetten van USDC tijdelijk een halt toe geroepen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

USDC in de problemen

USDC verloor vanmorgen om 4 uur Nederlandse tijd de link met de dollar, op het moment van schrijven is de coin op veel crypto exchanges bijna 10% van zijn waarde verloren. De problemen zijn ontstaan doordat USDC-uitgever Circle een deel van het onderpand van USDC bij Silicon Valley Bank (SVB) heeft ondergebracht.

Afgelopen week werd bekend dat deze bank gesloten werd door toezichthouders omdat het financieel instabiel was geworden. Helaas hebben veel Amerikaanse technologiebedrijven blootstelling aan SVB, waaronder crypto-bedrijven zoals Circle. Het had 3,3 miljard dollar van het onderpand van USDC gestald bij SVB. Dat is ongeveer 8% van de totale reserves.

De problemen illustreren goed hoe weinig zekerheid er bestaat in de crypto-industrie. USDC werd door velen gezien als één van de meest betrouwbare stablecoins. De token is op het moment van schrijven nog niet naar nul gegaan.

Er zijn aanwijzingen dat het nog op zijn pootjes terecht kan komen. De failliete bank is namelijk een erg belangrijk onderdeel van de techindustrie en het wordt gedekt door het Amerikaanse Depositogarantiestelsel. Bedrijven kunnen claims indienen om hun geld op den duur terug te krijgen. Helaas is het nog niet duidelijk hoe lang dit gaat duren.

Advertentie

Binance en Coinbase stoppen conversies

Binance heeft inmiddels aangekondigd dat de automatische omzetting van USDC in BUSD is stopgezet door de crash. Het bedrijf zegt dat het de situatie nauw in de gaten houdt en dat het ‘normaal risicomanagement’ is.

Coinbase heeft de handel in USDC ook stopgezet. Althans, het handelen in het USDC/USD-handelspaar is gepauzeerd. USDC-handelsparen met cryptocurrencies heeft Coinbase niet. De exchange hoopt bovendien maandag omzettingen weer te kunnen hervatten, zodra reguliere banken weer open zijn. Het bedrijf zegt dat het op drukke tijdstippen afhankelijk is van reguliere banken voor dollar-stortingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie