Timo Bult Timo Bult
16/05/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2021 17:33

Bitcoin (BTC) daalt hard terwijl cardano (ADA) deze week met 40% kon stijgen, wat is de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) daalt hard terwijl cardano (ADA) deze week met 40% kon stijgen, wat is de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wat een enerverende week was het weer op de cryptomarkt! Elon Musks tweet zorgde voor paniek, de bitcoin (BTC) koers ging onderuit terwijl een aantal altcoins juist kon stijgen. In dit artikel kijken we kort terug op hoe de koersen zich hebben ontwikkeld tijdens deze chaotische periode.

Bitcoin (BTC) 20% in de min

Vanaf het hoogtepunt van de afgelopen week staat de prijs van bitcoin nog steeds ruim 20% in de min. Het grootste deel van deze daling vond natuurlijk plaats na de tweet van Tesla CEO Musk waarin hij aankondigde dat Tesla geen bitcoin meer accepteert. Ondanks de dip ziet deze on-chain analist alsnog wat positieve signalen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $46.582 op cryptocurrency exchange Coinbase. Daarbij valt op dat het handelsvolume afneemt en dat er mogelijk wat bullish signalen op de 4-uurs en dagelijkse grafieken te zien zijn. Daar vormt de relative strength index (RSI) namelijk hogere lows terwijl de koers zelf nog achterblijft.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de bulls de koers vooralsnog niet door de middellijn van de Bollinger Bands hebben kunnen drukken met een neerwaartse beweging tot gevolg. Mochten we de komende dagen alsnog door de $46.000 zakken, wat de onderkant van de huidige range is, dan zou een verdere daling aannemelijk worden. Hierbij is de prijsregio rond $40.000 de belangrijkste mogelijke support om in de gaten te houden.

Cardano (ADA) bijna 40% in de plus

Terwijl bitcoin dus dik 20% in de min staat ten opzichte van een week geleden, was er binnen de top 10 een altcoin die juist kon profiteren. Cardano (ADA) staat namelijk bijna 40% in de plus. Waar deze plotselinge stijging opeens vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft het tevens te maken met Musks tweet. Cardano en de community grepen het moment namelijk aan om hun altcoin aan te prijzen voor zijn efficiëntie, een van de minpunten die Musk naar voren bracht omtrent Bitcoin.

Cardano bevindt zich met deze stijging comfortabel boven de $2. Op het moment van schrijven is ADA $2,20 waard op Coinbase. Rond de $2,50 ligt nu de eerstvolgende sterke weerstand. Hier lijken veel ADA traders voor nu winst te hebben gepakt nadat bij $2,49 een all-time high (ATH) werd neergezet. Bij $2 en daaronder bij $1,80 liggen de eerstvolgende steunzones.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie