Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2020 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2020 15:48

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kan nu met Apple Pay gekocht worden via deze wallet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kan nu met Apple Pay gekocht worden via deze wallet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is nu mogelijk om cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te kopen via Apple Pay. De Lumi blockchain wallet heeft onlangs een nieuwe betaalmogelijkheid toegevoegd aan de app voor iOS gebruikers.


Het persbericht meldt dat deze manier van crypto kopen beschikbaar is in alle landen waar Apple Pay wordt ondersteund; waaronder de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Konikrijk en Nederland.
De volgende lijst van cryptocurrencies kan men met Apple Pay via de Lumi wallet kopen:

“BTC, ETH, USDC, USDT, USDS, BUSD, WBTC, WETH, YFI, UNI, DAI, AAVE, BAT, COMP, CRV, GUSD, HUSD, LINK, MKR, PAX, SNX, UMA.”

Mensen die al een Apple Pay account hebben kunnen hiermee het Know Your Customer (KYC) proces vermijden. Er is wel een bestedingslimiet; Amerikaanse klanten mogen maximaal wekelijks $500 uitgeven en jaarlijks $5.000 op de app. Klanten buiten de VS mogen wekelijks $1.000 uitgeven en jaarlijkse $7.500.
Het lijkt overigens hier niet om een officiële samenwerking met Apple te gaan. Toch had Apple Pay, volgens gegevens van Statista, in 2019 al meer dan 440 miljoen gebruikers. Dat is potentieel gezien een enorme groep gebruikers waarvoor de drempel om crypto te kopen verlaagd is.

“Ons team streeft ernaar om de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Omdat er niet voor iedereen een universele oplossing kan zijn, maken we de interface van onze wallet op een manier die gebruikers de mogelijkheid geeft om zelf de functies te kiezen die ze nodig hebben. Apple Pay toevoegen als een alternatieve betaalmethode om crypto te kopen, is een van de stappen van deze methode.”

Aldus Diana Furman, CEO van Lumi Wallet. Lumi kondigt ook aan dat de wallet nu de onlangs gelanceerde Efforce (WOXZ) token ondersteunt van Apple medeoprichter Steve Wozniak:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie