Timo Bult Timo Bult
19/07/2021 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2021 11:08

Bitcoin (BTC) exchange Binance voltooit 16e BNB burn, steeg de koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance voltooit 16e BNB burn, steeg de koers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Crypto exchange Binance heeft gisteren zijn 16e Binance coin (BNB) burn voltooid. Honderden miljoenen dollars aan BNB tokens gingen in rook op. Welk effect had dit op de BNB koers?

Een coin burn is het vernietigen van crypto ten behoeve van de waarde ervan. Doordat er minder crypto in omloop komt, maar de vraag gelijk blijft of zelfs stijgt, kan de waarde van de nog in omloop zijnde crypto stijgen. Dergelijke cryptocurrencies noemt men ook wel deflationair.

Binance houdt elk kwartaal een coin burn voor BNB. De exchange koopt BNB met een deel van de winsten die het in een kwartaal boekt en vernietigt deze dan. De burn gisteren was alweer de 16e en markeerde de op een na grootste burn ooit.

In totaal werden 1.296.728 BNB vernietigd. Dit had op dat moment een waarde van $393,6 miljoen. Het was dus niet de grootste burn ooit. Dat was de vorige keer, toen werd er voor $600 miljoen vernietigd.

Naast de meer dan een miljoen BNB tokens werden ook 5.163 BNB tokens vernietigd als onderdeel van het Pioneer Burn programma. Dat programma helpt gebruikers hun crypto terug te krijgen wanneer zij hun crypto hebben verloren door een fout, zoals het maken van een foutieve transactie naar een smart contract.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Steeg de BNB koers?

In het verleden zorgden dergelijke burn events vaker voor een stijgende koers. Dit komt zoals gezegd door het afnemende aantal BNB in omloop. Ook droeg de hype omtrent de burn vaak bij aan een stijging in aanloop naar de burn. Was dit ook deze keer het geval?

Kort gezegd, nee. Sinds eind juni staat BNB wel ruim 30% in het groen. Maar een directe reactie op de burn bleef uit. De waarde van BNB blijft hiermee in een bereik hangen tussen $290 en $330.

Binance zelf zit momenteel in zwaar weer. Wereldwijd tikten toezichthouders Binance op de vingers. Hierdoor kunnen onder andere Europeanen niet gemakkelijk geld meer storten met SEPA en ook iDeal wordt niet meer ondersteund.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie