Kevin Schijven Kevin Schijven
16/04/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2021 12:15

Binance vernietigt bijna $600 miljoen aan BNB tokens in grootste token burn ooit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance vernietigt bijna $600 miljoen aan BNB tokens in grootste token burn ooit, is dat goed nieuws

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, de enorm populaire cryptocurrency-exchange, heeft zojuist maar liefst $595 miljoen aan Binance Coins (BNB) vernietigd.

1.099.888 BNB tokens zijn vernietigd in deze zogeheten token burn, ze zijn dus voor altijd uit de circulatie gehaald. Het totale aanbod van Binance Coins is daarmee gedaald van 170.532.825 BNB naar 169.432.937 BNB.

Het is de vijftiende keer dat Binance een token burn van BNB uitvoert en het is verreweg de grootste ooit. Dat komt omdat de BNB koers de afgelopen maanden enorm gestegen is. BNB steeg van $38 op 1 januari naar een all-time high (ATH) van $610 op 12 april, een stijging van maar liefst 1.500% dit jaar.

BNB is inmiddels de derde grootste crypto in de wereld qua marktkapitalisatie. Een van de redenen hiervoor is de groei van de Binance exchange, die veruit het meest dagelijkse handelsvolume ziet van alle crypto-beurzen. Daarnaast heeft ook de opkomst van de decentralized finance (DeFi) markt hieraan bijgedragen met de lancering van de Binance Smart Chain (BSC).

BSC is met een inhaalrace bezig ten opzichte van Ethereum, maar heeft nog wel een lange weg te gaan. BSC ontvangt echter regelmatig veel kritiek omtrent centralisatie. Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, meldt dat ook de algemene groei van de crypto-markt heeft bijgedragen aan de stijging van de BNB koers, alsmede de recente beursnotering van Coinbase op Nasdaq.

Deze groei van Binance zorgt er echter ook voor dat de klantenservice van het bedrijf moeite heeft met de enorme drukte. Het crypto-bedrijf kondigde gisteren aan hieraan te werken:

Deze week lanceerde Binance nog getokeniseeerde aandelen of stock tokens in concurrentie met de FTX beurs. Er zijn nu stock tokens op Binance van Tesla (TSLA) en Coinbase (COIN).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie