Kevin Schijven Kevin Schijven
12/04/2021 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2021 11:33

Binance Coin (BNB) koers schiet naar nieuw record en is grootste stijger vandaag in crypto-markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance Coin (BNB) koers schiet naar nieuw record en is grootste stijger vandaag in crypto-markt

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De koers van de Binance Coin (BNB), de cryptocurrency van de enorme crypto-handelsbeurs Binance, blijft alsmaar doorstijgen. Het is op 12 april de grootste stijger op de crypto-markt van de afgelopen 24 uur.

De BNB koers steeg sinds gisterenmiddag met maar liefst 28% omhoog van ongeveer $471 naar een nieuwe all-time high (ATH) van $603, en op het moment van schrijven ziet het ernaar uit dat deze stijging wellicht nog even door zal zetten.

De BNB koers zag al een enorme stijging in februari, maar corrigeerde weer in maart. De huidige rally van BNB begon al op 26 maart, toen lag de prijs nog rond $234. Dat is dus een stijging van meer dan 150% in minder dan drie weken. De koers staat zelfs 1.300% in de plus sinds begin februari.

Dat betekent dat de Binance Coin nu een marktkapitalisatie heeft van maar liefst $92 miljard. Volgens gegevens van Asset Dash is BNB 34 plaatsen omhoog geschoten naar positie 136 op het lijstje van grootste activa ter wereld. BNB zou binnenkort de derde crypto ooit kunnen zijn waarvan de marktkapitalisatie door $100 miljard breekt.

De Binance Coin heeft zijn succes te danken aan het feit dat Binance een van de grootste crypto-beurzen ter wereld is en BNB korting op het handelsplatform biedt alsmede nodig is om aan diensten zoals het Launchpad platform mee te mogen doen. Het verhaal van BNB door Binance zelf:

De enorme koersstijging dit jaar is wellicht vooral te danken aan het succes van de Binance Smart Chain en de lancering van decentralized finance (DeFi) op BSC. Het succes hiervan is wellicht weer te danken aan de stijgende transactiekosten op Ethereum (ETH). BSC krijgt echter ook veel kritiek, het zou namelijk erg centraal zijn voor een netwerk dat eigenlijk “decentraal” zou moeten zijn.

Vandaag was nog te lezen op Crypto Insiders hoe onderzoekers van Messari hard uithalen naar de centralisatie van BSC. Onlangs zei Binance CEO Changpeng Zhao dat hij bijna 100% van zijn bezit in crypto heeft zitten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie