Timo Bult Timo Bult
12/04/2021 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2021 16:01

Crypto exchange Binance lanceert Tesla (TSLA) tokens, wat zijn dit?

Nieuws
Gooit Tesla bitcoins in de verkoop? John bekijkt de koers van ethereum, cardano, dogecoin en meer

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Crypto exchange Binance lanceert vandaag een interessant nieuw soort token op zijn platform; stock tokens. Dit zijn tokens die traditionele aandelen vertegenwoordigen op de blockchain. Het eerste stock token dat Binance lanceert is een token dat gelinkt is aan de aandelen van Tesla. Dergelijke tokens brengen verschillende voordelen met zich mee.

Het tokeniseren is een van de voordelen die blockchain-technologie met zich meebrengt. Allerlei dingen kunnen getokeniseerd worden, zoals kunst in de vorm van non-fungible tokens (NFT’s). Maar ook vastgoed, andere objecten en dus traditionele aandelen kunnen uitgedrukt worden in tokens op de blockchain.

Wanneer we kijken naar aandelen dan betekent het tokeniseren van in dit geval Tesla aandelen dat investeerders nu ook een stukje van een aandeel kunnen kopen. Normaal gesproken dien je een heel aandeel te kopen. Tesla’s aandelenprijs ligt op dit moment rond $700 en dus is de toegangsdrempel tot deze aandelen hoog.

Door aandelen te tokeniseren kunnen ook kleine beleggers meegenieten van de mogelijke toekomstige prijsstijgingen van het Tesla aandeel. Dit is dan ook een van de punten die Binance CEO Changpang Zhao aanhaalt in de aankondiging:

“Stock tokens laten zien hoe we waardeoverdracht naadloos kunnen democratiseren, wrijving kunnen verminderen en de kosten over het algemeen kunnen verlagen, zonder concessies te doen aan compliance of beveiliging. Door traditionele en cryptomarkten met elkaar te verbinden, bouwen we een nieuwe technologische brug voor een meer inclusieve financiële toekomst.”

De TSLA tokens kunnen vanaf vandaag worden verhandeld tegen Binance USD (BUSD), de stablecoin van het platform. Waarschijnlijk zullen in de nabije toekomst meer stock tokens aan het handelsplatform van Binance worden toegevoegd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie