Roy van Krieken Roy van Krieken
14/04/2021 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2021 13:08

Na Tesla stock tokens, vanaf vandaag ook Coinbase stock tokens te koop op crypto exchange Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Na Tesla stock tokens, vanaf vandaag ook Coinbase stock tokens te koop op crypto exchange Binance

Waar crypto exchange Binance eerder al stock tokens van Tesla aanbood, is het vanaf vandaag mogelijk om ook stock tokens van de concurrerende exchange Coinbase te kopen op Binance.

Stock tokens zijn een getokeniseerde versie van een traditioneel aandeel op de blockchain. Het precieze tijdstip dat deze stock tokens van Coinbase zullen worden aangeboden op Binance is nog onbekend, maar het zal vrij snel na de beursgang van Coinbase op de NASDAQ zijn.

Binance heeft al eerder aangegeven meer stock tokens aan te willen bieden, mits daar vraag naar is. Het Tesla stock token had binnen drie dagen een volume van $6,7 miljoen dollar. Het lijkt er dus op dat de vraag naar stock tokens op Binance er zeker is.

Stock tokens op Binance worden aangeboden tegen Binance USD (BUSD). Dit is een stablecoin die gelinkt is aan de Amerikaanse dollar. Deze stablecoin is ook te koop op Binance. voor inwoners van de Verenigde Staten, China, Turkije en enkele andere landen is het helaas niet mogelijk om stock tokens te kopen op Binance.

Een ander belangrijk punt omtrent de verkoop van stock tokens door Binance zijn de handelsuren. Traditioneel staan crypto-exchanges erom bekend om 24 uur per dag, 7 dagen per week open voor handel te zijn. Stock tokens zijn hier een uitzondering op. Deze tokens zullen de handelsuren van de onderliggende asset volgen. De getokeniseerde versie van Coinbase op Binance zal dus dezelfde handelsuren hebben als het aandeel $COIN van Coinbase op de NASDAQ.

Mocht de handel in stock tokens van Coinbase populair zijn op Binance, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat er meer stock tokens van traditionele aandelen op Binance verschijnen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie