Kevin Schijven Kevin Schijven
10/04/2020 11:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2020 11:03

Bitcoin Cash (BCH) netwerk kan nu overgenomen worden voor de prijs van 1 Bitcoin (BTC)

Nieuws
Bitcoin Cash (BCH) netwerk kan nu overgenomen worden voor de prijs van 1 Bitcoin (BTC)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat deze week de eerste halving van bitcoin cash (BCH) plaatsvond. Kort daarna kwam naar buiten dat de hash rate, oftewel rekenkracht, van het BCH-netwerk hard was gedaald.
Inmiddels blijkt dat de hash rate van BCH zelfs zo hard gedaald is dat het nog maar $7.500, oftewel ongeveer één bitcoin (BTC), kost om het netwerk van BCH voor een uur over te nemen in een zogeheten 51% PoW aanval.
Data van CoinWarz toont aan dat de hash rate van BCH nog op 3,95 exahashes per seconde (EH/s) stond op 8 april, kort voor de halving. Vervolgens dook de hash rate hard onderuit en kwam het op 0,79 EH/s uit op 10 april middernacht. Inmiddels is er weer een kleine stijging te zien en staat de hash rate op 1.96 EH/s op het moment van schrijven. Dat is alsnog een daling van 50% ten opzichte van 8 april.
Dit betekent dat iemand het hele BCH netwerk voor de prijs van een enkele bitcoin over zou kunnen nemen voor een uur. In vergelijking kost het bijna $600.000 om het bitcoin-netwerk over te nemen voor een uur. Dat meldt Lina Seiche, marketingdirector van BTSE, gebaseerd op data van crypto51.app:


Het blijkt zelfs dat de mining-pool van Roger Ver, een van de grootste voorstanders van bitcoin cash en eigenaar van bitcoin.com, met meer dan 90% is afgenomen sinds de halving:
https://twitter.com/CoinCornerZakk/status/1248021479591215110
De voornaamste reden voor deze dalingen is dat de halving de beloning voor miners heeft gehalveerd van 12,5 naar 6,25 BCH per block. Dit maakt het minen van BCH wellicht niet meer winstgevend waardoor ze massaal capituleren. Tuur Demeester, analist en medeoprichter van Adamant Capital, noemt BCash zelfs een “mislukking:”


BCash ontstond na een hard fork van bitcoin in de zomer van 2017. Bitcoin SV (BSV) ontstond na een hard fork van BCH eind 2018. BSV heeft ook zojuist zijn eerste halving meegemaakt, maar het is nog te vroeg om te zeggen wat daar de impact van is.
Vanochtend was op CI al te lezen dat de hele cryptocurrency-markt vandaag rood kleurt. BCH en BSV tonen beide echter de sterkste dalingen vandaag van meer dan 10% elk.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie