Kevin Schijven Kevin Schijven
11/06/2020 13:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2020 13:41

Bitcoin- en altcoin-exchange Coinbase wil 18 nieuwe cryptocurrencies noteren

Nieuws
Bitcoin- en altcoin-exchange Coinbase wil 18 nieuwe cryptocurrencies noteren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange uit de Verenigde Staten, overweegt om 18 nieuwe cryptocurrencies te noteren. Dat meldt de cryptobeurs in een persbericht gepubliceerd op 10 juni.


Het gaat om de volgende 18 tokens:

 Aave (LEND), Aragon (ANT), Arweave (AR), Bancor (BNT), Compound Coin (COMP), DigiByte (DGB), Horizen (ZEN), Livepeer (LPT), NuCypher (NKMS), Numeraire (NMR), KEEP Network, Origin Protocol (OGN), Ren (REN), Render Network (RNDR), Siacoin (SC), SKALE Network, Synthetix (SNX), en VeChain (VET)

Coinbase meldt niet wanneer deze cryptocurrencies verkrijgbaar zullen zijn op de exchange. De beurs moet eerst elke token goed onderzoeken en rekening houden met de gepaste regelgeving. Het persbericht meldt dat het niet kan garanderen dat al deze cryptocurrencies ook daadwerkelijk genoteerd zullen worden.

We zullen nieuwe activa toevoegen per rechtsgebied, afhankelijk van de toepasselijke beoordeling en autorisaties.

Onze klanten kunnen van Coinbase verwachten dat het in de toekomst soortgelijke aankondigingen zal doen terwijl we de toevoeging van tal van activa op het hele platform blijven onderzoeken.

Aldus het persbericht. Notering van een nieuwe token op Coinbase gaat vaak gepaard met een stijging in de prijs, al lukt het vaak niet om deze stijging ook voor een langere tijd vast te houden. Het wordt in de community dan ook vaak de Coinbase pump & dump genoemd.
Eind vorige maand schoot de prijs van OmiseGO (OMG) omhoog en dat begon zelfs kort voor de aankondiging dat het genoteerd zou worden op Coinbase.
Coinbase ligt momenteel onder vuur omdat het onlangs aankondigde dat het wil samenwerken met Amerikaanse opsporingsdiensten. Dat valt niet goed in de smaak bij veel klanten die vervolgens besloten massaal hun bitcoin van de exchange te halen.
Vorige week kwam nog naar buiten dat Coinbase verreweg de meeste bitcoin in zijn kluizen bewaart onder crypto-exchanges. Daarna volgen Binance en Huobi. Eergisteren gaf Coinbase een verklaring waarom het (wederom) uit de lucht lag tijdens een koersuitbraak van bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie