Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2020 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2020 17:44

Bitcoin (BTC) exchanges Binance en Coinbase beschuldigd van insider trading

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchanges Binance en Coinbase beschuldigd van insider trading

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase en Binance, twee van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, worden wederom beschuldigd van insider trading, oftewel handel met voorkennis.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Binance de allergrootste blockchain-reisorganisatie wil creëren. De exchange heeft in principe Travala.com overgenomen doordat Travala samengevoegd wordt met TravelbyBit, waar Binance een groot aandeel in heeft.
Op 21 mei meldt Larry Cermak, onderzoeker bij The Block, dat de cryptocurrency van Travala (AVA) met maar liefst 400% in waarde steeg 10 dagen voor de aankondiging van het nieuws:

Boekingsdienst Travala is gisteren in wezen overgenomen door Binance. Travala heeft zijn eigen tokens (want natuurlijk heeft het dat) en die zijn op magische wijze met 400% gestegen in de 10 dagen voorafgaand aan de aankondiging. Verdachte omstandigheden zijn er weer aan de hand…

Snelle update: het lijkt erop dat de theorie over een lek door een insider is bevestigd. Tweet (van 5 dagen geleden) van een ex-werknemer is nu verwijderd. Het is niet verwonderlijk dat ik door hem wordt geblokkeerd.

Cermak meldt dat het niet per se een samenzwering is met Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, maar dat het zeker is dat iemand iets gelekt heeft. Gisteren was ook op Crypto Insiders te lezen dat de altcoin OmiseGO (OMG) 60% in de plus stond nadat het genoteerd werd op Coinbase. Vervolgens steeg de altcoin met zelfs 176% in waarde, meldt Cermak:


Echter gaat het hier wellicht ook om insider trading. Zo meldt Francis Pouliot, CEO van BullBitcoin, dat OmiseGo al met 40% steeg steeg twee dagen voordat de altcoin genoteerd werd op Coinbase:

De prijs van de OmiseGo shitcoin steeg twee dagen voordat deze op Coinbase werd genoteerd met 40% ten opzichte van Bitcoin. Het had net het laagste punt ooit bereikt nadat het 99% van zijn waarde sinds mei 2018 had verloren.

Ze nemen niet eens de moeite om hun scams te verbergen.

Inmiddels hebben Binance en CZ op de situatie omtrent Steem, Hive en Justin Sun gereageerd:
https://twitter.com/cz_binance/status/1264023232836861952
CZ zegt dat Binance in een moeilijke positie wordt gezet. Het bedrijf wil het liefst “neutraal” blijven, maar wordt wellicht “gedwongen” alsnog de hard fork uit te voeren. Dat wordt door de community niet in waardering genomen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie