Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2020 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2020 17:44

Bitcoin (BTC) exchanges Binance en Coinbase beschuldigd van insider trading

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchanges Binance en Coinbase beschuldigd van insider trading

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase en Binance, twee van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, worden wederom beschuldigd van insider trading, oftewel handel met voorkennis.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Binance de allergrootste blockchain-reisorganisatie wil creëren. De exchange heeft in principe Travala.com overgenomen doordat Travala samengevoegd wordt met TravelbyBit, waar Binance een groot aandeel in heeft.
Op 21 mei meldt Larry Cermak, onderzoeker bij The Block, dat de cryptocurrency van Travala (AVA) met maar liefst 400% in waarde steeg 10 dagen voor de aankondiging van het nieuws:

Boekingsdienst Travala is gisteren in wezen overgenomen door Binance. Travala heeft zijn eigen tokens (want natuurlijk heeft het dat) en die zijn op magische wijze met 400% gestegen in de 10 dagen voorafgaand aan de aankondiging. Verdachte omstandigheden zijn er weer aan de hand…

Snelle update: het lijkt erop dat de theorie over een lek door een insider is bevestigd. Tweet (van 5 dagen geleden) van een ex-werknemer is nu verwijderd. Het is niet verwonderlijk dat ik door hem wordt geblokkeerd.

Cermak meldt dat het niet per se een samenzwering is met Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, maar dat het zeker is dat iemand iets gelekt heeft. Gisteren was ook op Crypto Insiders te lezen dat de altcoin OmiseGO (OMG) 60% in de plus stond nadat het genoteerd werd op Coinbase. Vervolgens steeg de altcoin met zelfs 176% in waarde, meldt Cermak:


Echter gaat het hier wellicht ook om insider trading. Zo meldt Francis Pouliot, CEO van BullBitcoin, dat OmiseGo al met 40% steeg steeg twee dagen voordat de altcoin genoteerd werd op Coinbase:

De prijs van de OmiseGo shitcoin steeg twee dagen voordat deze op Coinbase werd genoteerd met 40% ten opzichte van Bitcoin. Het had net het laagste punt ooit bereikt nadat het 99% van zijn waarde sinds mei 2018 had verloren.

Ze nemen niet eens de moeite om hun scams te verbergen.

Inmiddels hebben Binance en CZ op de situatie omtrent Steem, Hive en Justin Sun gereageerd:
https://twitter.com/cz_binance/status/1264023232836861952
CZ zegt dat Binance in een moeilijke positie wordt gezet. Het bedrijf wil het liefst “neutraal” blijven, maar wordt wellicht “gedwongen” alsnog de hard fork uit te voeren. Dat wordt door de community niet in waardering genomen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie