Wessel Kersting Wessel Kersting
14/05/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2022 14:00

Bitcoin reserve Luna Foundation Guard van $1,2 miljard is zoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin reserve Luna Foundation Guard van $1,2 miljard is zoek

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

Luna Foundation Guard (LFG) is een non-profit organisatie met als doel het ondersteunen en helpen groeien van het Terra (LUNA) ecosysteem. Om dit te doen hadden zij een bitcoin (BTC) reserve van 70.736 bitcoins, met een waarde van ongeveer $2 miljard, aangekocht. Deze reserve zou gebruikt worden om de stablecoin stabiel te houden als het niet met LUNA lukt.

Ondanks de enorme hoeveelheid BTC die werd gekocht, konden de reserves toch niet UST redden. De stablecoin moet, zoals de naam doet vermoeden, een waarde van $1 representeren. Op het moment van schrijven is deze stablecoin slechts $0,17 waard, een flinke daling dus.

LFG heeft ondertussen over deze bitcoin reserve een lening verstrekt aan over-the-counter (OTC) investeringsmaatschappijen om UST te beschermen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat er nog $1,2 miljard aan bitcoin in de reserve zit. De organisatie heeft alleen nog niks over deze reserve bekend gemaakt.

Natuurlijk kunnen we via de blockchain kijken in de wallet van de LFG, echter zien we dat er geen bitcoins meer in deze wallet zitten. Deze wallet data werd op 9 mei bekend gemaakt via Twitter:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Maar waar zijn die bitcoins dan?

Uit on-chain data blijkt dus dat alle 70.736 bitcoins uit de reserves van LFG verdwenen zijn. LFG heeft zelf aangegeven nog een miljard dollar meer nodig te hebben om de stablecoin te beschermen. Toch lijkt het erop dat LFG de BTC wellicht niet meer nodig heeft aangezien het bedrijf er niets meer over meldt. Daarnaast denkt de Terra oprichter dat UST mogelijk toch niet meer te redden is.

Waar alle bitcoins uit de reserve dan precies gebleven zijn of waar ze voor gebruikt zijn, blijft dus vooralsnog een raadsel. Cryptocurrency onderzoeker Mika Honkasalo zegt het volgende erover:

“Vrij smakeloos dat niemand weet wat LFG heeft gedaan met de miljarden aan BTC onderpand.

Ik had aangenomen dat ze waren verkocht, maar een heleboel geruchten gaan rond dat ze nog steeds het grootste deel hebben.”

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie