Kevin Schijven Kevin Schijven
14/05/2022 09:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2022 09:26

LUNA stijgt 3.000%, Terra komt met nieuw plan, Bitvavo hervat handel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
LUNA stijgt 3.000%, Terra komt met nieuw plan, Bitvavo hervat handel

Foto: Furkan Cubuk/Shutterstock

De crash van terra (LUNA) en terraUSD (UST) zorgde voor veel drama deze week in de cryptocurrency wereld. De UST stablecoin verloor zijn peg (koppeling) met de Amerikaanse dollar en trok door het algoritme ook de koers van LUNA mee omlaag. UST kwam gisteren op een dieptepunt van $0,067 uit, een daling van 93%. LUNA was zelfs meerdere malen met 99,9% deze week gedaald naar een dieptepunt van $0.000001.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuw LUNA voorstel

Terra oprichter Do Kwon, CEO van Terraform Labs, liet afgelopen nacht eindelijk weer van zich horen. Hij meldt op Twitter dat hij “diepbedroefd” is dat zijn uitvinding zoveel pijn heeft veroorzaakt. Hij vertelt daarnaast dat hij op geen wijze geprofiteerd heeft van het incident en geen LUNA noch UST had verkocht.

Verder verwijst de oprichter naar een nieuw voorstel om LUNA te redden op het Terra forum. Hij zegt dat de Terra community de blockchain opnieuw moet reconstrueren om de gemeenschap en het ecosysteem van ontwikkelaars te redden.

Kwon stelde voor dat validators het netwerk eigendom zouden resetten naar 1 miljard tokens verdeeld onder LUNA- en UST-houders, evenals een community pool om toekomstige ontwikkeling te financieren. 40% van de nieuw gedistribueerde tokens gaan dan naar LUNA-houders die de crypto hadden vóór de ontkoppeling begon. 40% zou naar UST-houders gaan op het moment van de nieuwe netwerkupgrade. 10% wordt dan toegewezen aan LUNA-houders net voordat de blockchain stopte met werken en de resterende 10% zou voor ontwikkeling zijn.

Advertentie

UST waarschijnlijk dood

Do Kwon geeft echter toe dat het vertrouwen in UST waarschijnlijk permanent beschadigd is.

“Zelfs als de koppeling uiteindelijk zou herstellen nadat de laatste marginale kopers en verkopers hebben gecapituleerd, zijn de houders van Luna zo ernstig geliquideerd en verwaterd dat we het ecosysteem zullen missen om weer van de grond af aan op te bouwen.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

LUNA koers stijgt 3.250%

Toch kon UST met maar liefst 150% stijgen sinds het dieptepunt van gisteren. Echter ligt UST met de huidige prijs van $0,17 nog ver onder zijn koppeling met USD. LUNA ligt ook nog verder onder zijn waarde van begin deze week, maar herstelt vanochtend naar $0,0003. Dat is een stijging van maar liefst 3.250% (!) in de afgelopen 24 uur.

Bitvavo heeft vanochtend weer handel in LUNA/EUR hervat. De Nederlandse cryptocurrency exchange waarschuwt natuurlijk wel voor het zeer hoge risico en de hevige volatiliteit met deze crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie