Rico Engelbarts
29/01/2019 19:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2019 19:31

Bitspark lanceert eerste stablecoin gelinkt aan Hong Kong dollar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
bitspark_lanceert_eerste_stablecoin_gelinkt_aan_de_hong_kong_dollar

De betalingsverwerker Bitspark heeft ‘s werelds eerste aan de Hong Kong dollar gelinkte stablecoin gelanceerd. Tot nu toe waren er heel wat stablecoins gelinkt aan de Amerikaanse dollar, maar met deze stap hoopt Bitspark de voordelen van stablecoins naar Azië te kunnen halen.
Stablecoins zijn cryptocurrencies die direct gelinkt zijn aan een traditionele valuta. Voor elke stablecoin die Bitspark uitgeeft, heeft het bedrijf 1 HKD op de bank staan. Op die manier kan de waarde van de crypto stabiel op 1 gehouden worden, waarmee het een ideaal instrument wordt voor internationale transacties.
Aangezien Bitspark zich bezighoudt met het faciliteren van internationale betaling zonder daarbij banken te betrekken, is de nieuwe stablecoin, Sparkdex.HDK, dus een ideale toevoeging voor het bedrijf. Met de stablecoin kan het bedrijf Hongkongse dollar omzetten in de stablecoin, een betaling versturen, waarna de ontvanger de stablecoin weer om kan zetten naar de Hong Kongse dollar. Hierbij hoeven beide partijen zich geen zorgen te maken over een eventueel fluctuerende koers.
Tot nu toe werd de markt voor stablecoins gedomineerd door aan de Amerikaanse dollar-gelinkte stablecoins. Crypto’s zoals Gemini dollar (GUSD) en True USD (TUSD) worden op veel cryptocurrency exchanges genoteerd en de populariteit van deze crypto’s neemt behoorlijk toe. De mede-oprichter en CEO van Bitspark zei over de nieuwe Hongkongse stablecoin:

We zijn er trots op dat we deze mijlpaal voor zowel de cryptocurrency als de traditionele financiële sector hebben behaald, en we verwachten dat dit de weg zal banen voor de broodnodige diversiteit van andere valuta binnen de stablecoin-sector.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie