bitspark_lanceert_eerste_stablecoin_gelinkt_aan_de_hong_kong_dollar

Bitspark lanceert eerste stablecoin gelinkt aan Hong Kong dollar

De betalingsverwerker Bitspark heeft ‘s werelds eerste aan de Hong Kong dollar gelinkte stablecoin gelanceerd. Tot nu toe waren er heel wat stablecoins gelinkt aan de Amerikaanse dollar, maar met deze stap hoopt Bitspark de voordelen van stablecoins naar Azië te kunnen halen.

Stablecoins zijn cryptocurrencies die direct gelinkt zijn aan een traditionele valuta. Voor elke stablecoin die Bitspark uitgeeft, heeft het bedrijf 1 HKD op de bank staan. Op die manier kan de waarde van de crypto stabiel op 1 gehouden worden, waarmee het een ideaal instrument wordt voor internationale transacties.

Aangezien Bitspark zich bezighoudt met het faciliteren van internationale betaling zonder daarbij banken te betrekken, is de nieuwe stablecoin, Sparkdex.HDK, dus een ideale toevoeging voor het bedrijf. Met de stablecoin kan het bedrijf Hongkongse dollar omzetten in de stablecoin, een betaling versturen, waarna de ontvanger de stablecoin weer om kan zetten naar de Hong Kongse dollar. Hierbij hoeven beide partijen zich geen zorgen te maken over een eventueel fluctuerende koers.

Advertentie

Tot nu toe werd de markt voor stablecoins gedomineerd door aan de Amerikaanse dollar-gelinkte stablecoins. Crypto’s zoals Gemini dollar (GUSD) en True USD (TUSD) worden op veel cryptocurrency exchanges genoteerd en de populariteit van deze crypto’s neemt behoorlijk toe. De mede-oprichter en CEO van Bitspark zei over de nieuwe Hongkongse stablecoin:

We zijn er trots op dat we deze mijlpaal voor zowel de cryptocurrency als de traditionele financiële sector hebben behaald, en we verwachten dat dit de weg zal banen voor de broodnodige diversiteit van andere valuta binnen de stablecoin-sector.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.728,74 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.679,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.705,36 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.736,41 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.747,63 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.750,89 Kopen
Laatste nieuws