Timo Bult Timo Bult
12/04/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2022 19:30

BlackRock, Fidelity investeren $400 miljoen in stablecoin-uitgever Circle

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoin uitgever Circle ontvangt $400 miljoen van onder andere BlackRock

Foto: viewimage / Shutterstock.com

Vandaag schreef de bekende Bloomberg-analist Mike McGlone dat crypto zich op een “onstuitbaar traject” bevindt om in de wereldwijde mainstream te geraken. En dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, in stablecoin-uitgever Circle heeft geïnvesteerd onderstreept deze ontwikkeling alleen nog maar meer. Circle maakte vandaag bekend $400 miljoen aan investeringen te hebben ontvangen van een aantal grote namen.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

BlackRock en Fidelity investeren groots in USDC stablecoin

In de persaankondiging valt te lezen dat namen als vermogensbeheerder BlackRock, financieel dienstverlener Fidelity en Marshal Wace in Circle hebben geïnvesteerd. Het zou gaan om investeringen van in totaal $400 miljoen.

Circle is de uitgever van de inmiddels bekende en grote stablecoin USD Coin (USDC). Van de grote namen die investeerden is vooral de investering van BlackRock interessant. Naast dat het ’s werelds grootste vermogensbeheerder is met $10 biljoen aan activa onder beheer, gaan Circle en BlackRock ook “een bredere strategische samenwerking” aan met elkaar.

Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle, stelt in de aankondiging het volgende:

“Digitale dollarvaluta zoals USDC voeden een wereldwijde economische transformatie, en de technologische infrastructuur van Circle staat centraal in die verandering. Deze financieringsronde zal de volgende evolutie van Circle’s groei stimuleren,”

Naar verluidt zal BlackRock de primaire activabeheerder worden van de geldreserves die de waarde van USDC ondersteunen. Daarnaast zullen de twee gaan onderzoeken hoe USDC binnen de kapitaalmarkten gebruikt kan gaan worden.

USDC komt steeds dichter bij tether (USDT) in de buurt

De USDC stablecoin is dit jaar flink gegroeid en heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $50 miljard. Dat was begin dit jaar nog ongeveer $40 miljard. Circle’s stablecoin is een populaire cryptocurrency omdat gebruikers het ten alle tijden om kunnen wisselen voor $1 omdat de marktkapitalisatie volledig wordt gedekt door reserves bestaande uit echte dollars en kortlopende obligaties.

USDC is door zijn populariteit inmiddels gestegen tot plek 5 op de ranglijst van grootste cryptocurrencies. Tether, op plek 3, heeft een marktwaarde van $82,6 miljard en ziet USDC steeds dichterbij komen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie