Roy van Krieken Roy van Krieken
12/04/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2022 13:05

Analist: Crypto op ‘onstuitbaar traject’ richting wereldwijde mainstream

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist: Crypto op 'onstuitbaar traject' richting wereldwijde mainstream

Foto: milan noga/Shutterstock

De maand maart stond in het teken van een mooie koersstijging voor bitcoin (BTC) en de meeste cryptocurrencies. Vanaf april is deze trend echter weer omgedraaid. Sindsdien is de bitcoin koers weer met dubbele cijfers gekelderd en beginnen investeerders zich weer grote zorgen te maken. Volgens vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is er echter geen reden voor paniek. Volgens hem kunnen bitcoin en de rest van de crypto industrie in de nabije toekomst mooie dingen laten zien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Mike McGlone over bitcoin

McGlone liet gisteren op Twitter weten dat hij een bepaald traject opmerkt waarin de crypto industrie zich op dit moment bevindt. Volgens hem is het bijna onvermijdelijk dat de crypto industrie wereldwijd economisch mainstream wordt. 

“Een belangrijke conclusie van de Bitcoin 2022 is dat de crypto-industrie op een onstuitbare weg lijkt te zijn naar de wereldwijde economische mainstream. Naast de wijdverspreide belangstelling voor de nieuwe technologische activaklasse versus aandelen van de oude garde, was er een groot aantal gerelateerde bedrijven,”

Vooral het feit dat de marktkapitalisatie van de totale industrie alsmaar blijft stijgen, terwijl het aanbod van cryptocurrencies, zoals bitcoin, alleen maar blijft dalen zorgt voor een uitermate positief toekomstperspectief, aldus McGlone.

Aandelenmarkt

Wel erkent McGlone dat ellende in de aandelenmarkt ook op de korte termijn nadelige effecten voor de crypto markten kan hebben. Hij verwacht dat de crypto industrie niet om prijsdruk afkomstig van de aandelenmarkt heen zal kunnen. Uiteindelijk zal de crypto industrie echter divergeren en beter presteren dan de aandelenmarkt, aldus McGlone.

“Het is onwaarschijnlijk dat Bitcoin aan prijsdruk zal ontkomen als de aandelenmarkt daalt. De Nasdaq 100 aandelenindex is er niet in geslaagd om in 2022 weer boven water te komen en rolt mogelijk over versus zijn 50-weeks gemiddelde. Toch zien we Bitcoin er uiteindelijk goed uitkomen.”

Veel investeerders zijn niet bepaald te spreken over de hoge correlatie tussen de koers van bitcoin en die van aandelen op de Amerikaanse beurs. Volgens McGlone is dit op de korte termijn niet te voorkomen, maar op de lange termijn zal de crypto industrie zegevieren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie