Roy van Krieken Roy van Krieken
05/03/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2022 17:00

Bitcoin groeit uit tot digitaal onderpand: Bloomberg analist

Nieuws
Bitcoin groeit uit tot digitaal onderpand: Bloomberg analist

Foto: Maria Wan/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers staat nog altijd behoorlijk onder water in vergelijking met de mooie all-time high in november van het vorige jaar. Echter, de koers van de grootste cryptocurrency begint eindelijk weer wat tekenen van leven te laten zien, vooral ten opzichte van de aandelenmarkt. Volgens een vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, getuigt dit van kracht en kan bitcoin in de toekomst tot nieuwe hoogtes stijgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin het ‘digitale goud’

De divergentie tussen bitcoin en de aandelenmarkt is volgens McGlone behoorlijk positief te noemen, Uiteraard zagen we de laatste tijd een behoorlijk sterke correlatie tussen de aandelenmarkt en de crypto-markt, maar deze correlatie begint langzaam sterk minder te worden.

McGlone stelt hierom dat het ‘digitale goud’ uiteindelijk zal zegevieren. Volgens hem presteert historisch gezien bitcoin een stuk beter dan bijvoorbeeld de Nasdaq en is het hoogstwaarschijnlijk dat deze trend in de nabije toekomst gewoon wordt voortgezet.

Daarnaast stelt hij dat bitcoin steeds volwassener wordt. De cryptocurrency blijft groeien en zichzelf bewijzen. Dit kan ervoor zorgen dat bitcoin in de toekomst over de hele wereld gebruikt wordt als digital collateral, ofwel digitaal onderpand.

“Bitcoin 40.000 dollar of Nasdaq 14.000? Digital goud zal zegevieren – Bitcoin wordt geconfronteerd met deflatoire krachten na 2021 excessen, maar de crypto toont divergerende kracht. Met verliezen in 2002 minder dan de helft van die voor de Nasdaq 100, kan Bitcoin groeien in de richting van wereldwijd digitaal onderpand.”

Buy the dip

Mike McGlone gaf een tijdje terug ook al aan dat hij er van overtuigd is dat de bitcoin bodem inmiddels bereikt is. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat de bitcoin koers tot onder de $30.000 zal zakken. Hij gelooft dat het huidige prijsgebied een uitstekende kans biedt om bij te kopen. 

“Ik denk niet dat Bitcoin veel onder de $30.000 komt. Het houdt goede weerstand rond de $40.000. Ik denk dat dit uiteindelijk een zeer goede koopkans voor Bitcoin zal zijn voor traders op de langere termijn. Er zal op worden teruggekeken in de geschiedenis als een bepalend moment.” 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie