Timo Bult Timo Bult
08/08/2021 12:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2021 12:39

Cardano (ADA) gaat volgende fase Alonzo testnet in, nodigt honderden testers uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat volgende fase Alonzo testnet in, nodigt honderden testers uit

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) heeft recentelijk aangekondigd dat het Alonzo testnet de volgende fase in zal gaan. In een reeks tweets legt Cardano-ontwikkelaar Input Output (IOHK) uit wat de volgende fase inhoudt.

Alonzo is een belangrijke update voor het Cardano-netwerk. Het zal namelijk eindelijk smart contracts gaan lanceren, een functionaliteit die tot nu toe nog niet geactiveerd is. Zodra Alonzo live is kan het netwerk dus daadwerkelijk de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH).

De update bevindt zich nu in een testnet. Dit is een testnetwerk waarin testers op zoek gaan naar foutjes en andere verbeteringen. Het Alonzo testnet heeft verschillende fasen, elk met een eigen kleur. In juli ging de White-fase in. In deze fase werd het aantal testers vergroot ten opzichte van de vorige fase.

En dat zal in de Purple-fase niet anders zijn. IOHK is op dit moment bezig om meer dan 150 testers uit te nodigen. Daarbij komen nog de 300 testers die vanuit het Plutus Pioneer-programma komen. Onderdeel van deze fase is ook dat meer exchanges bij de ontwikkelingen worden betrokken.

Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat zodra de daadwerkelijke hard fork op het mainnet komt, alles vlekkeloos verloopt. Wanneer de Purple hard fork op het testnet ook echt wordt geïmplementeerd is nog niet bekend. Daar zal tijdens de mid-month update komende week waarschijnlijk meer bekend over worden gemaakt.

De Alonzo hard fork op het mainnet komt overigens steeds dichterbij. Volgens de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, kan het al eind augustus, begin september zover zijn. Hij zei onlangs in een video update:

“Er zijn een soort van twee parallelle wegen tegelijkertijd aan de gang voor de lancering van Alonzo [,,,] weg nummer één is het hard fork combinator-moment, dat draait om Alonzo-mogelijkheden naar de node te krijgen. De andere weg gaat over het bouwen van de infrastructuur om deze node heen waarmee je zowel off-chain als on-chain code kunt uitvoeren en volledige Dapps kunt bouwen.”

De Alonzo-kleurcodes zullen na de hard fork op het mainnet blijven veranderen als onderdeel van de ontwikkeling van de infrastructuur rondom smart contracts.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie